Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Το «όνομα» είναι μόνο η κάλυψη και η «νομιμοποίηση» για μελλοντικές διεκδικήσεις.

Μην αφήνετε κανέναν να σας παραπλανήσει! Το θέμα δεν είναι «το όνομα» των Σκοπίων !
Αν για παράδειγμα το Λουξεμβούργο από αύριο λεγότανε Αθήνα ή Πέλλα δεν θα νοιαζότανε κανείς και θα ήμασταν οι πρώτοι που θα πανηγυρίζαμε. Γιατί δεν θα είχαν βλέψεις επιθετικές προς την πατρίδα μας και κατ’ επέκταση προς την ζωή μας!
Δεν θα αλλοίωναν την ιστορία μας, τις καταβολές μας, δεν θα ερχόντουσαν να κλέψουν την ταυτότητα μας και να αμφισβητήσ
ουν την ίδια μας την ύπαρξη ως ελληνικό πληθυσμό.
Αν τα Σκόπια τιμούσαν την παράδοση και την ιστορία της χώρας μας, δεν θα χρησιμοποιούσανε ένα όνομα που άρρηκτα μας προσδιορίζει σαν λαό και έθνος.
Μια νέα χώρα, που δημιουργήθηκε από την βίαιη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, με το ιδρυτικό της σύνταγμα θέτει ωμά και επιθετικά, διεκδικήσεις σε ότι σαν χώρα και λαό μας ανήκει.
Για να προσδώσει νομιμότητα στην επεκτατική της διάθεση, χρησιμοποιεί σαν σημαία της, ένα όνομα που δεν της ανήκει.
Θέτει λοιπόν απροκάλυπτα την αμφισβήτηση όλων
αυτών που μας προσδιορίζουν σαν Έλληνες.
Αυτά συνθέτουν το πρόβλημα.
Το όνομα, το «άνοιγμα» συζητήσεων, οι συνομιλίες για το ένα η το άλλο όνομα, με πάντα τη λέξη Μακεδονία απαραίτητο συστατικό, δεν γίνονται τυχαία, και δεν έχουν σαν διεκδικητές μόνο τους Σκοπιανούς. Πρόκειται για προπαρασκευαστικές ενέργειες, για χάραξη νέων συνόρων στα βαλκάνια!
Ξαναβάζω μια παλιότερη φωτογραφία προσέξτε τον χάρτη.

Πιστεύουμε ότι η ονομασία (σύνθετη ή μη) δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περιέχει την λέξη Μακεδονία. Μας κάνει εντύπωση ότι αυτό δεν αναφέρεται ούτε καν σαν ενδεχόμενο στις περίφημες διαπραγματεύσεις!
Παράλληλα θα θέλαμε να επισημάνουμε τις συντονισμένες ενέργειες πρακτόρων που μεταμφιέζονται σε δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς και μας μιλάνε μέσα από κρατικά ιδρύματα όπως το Πάντειο και με την ανοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας για «Τσάμηδες» και για γενοκτονίες αλβανικού πληθυσμού από ελληνικής πλευράς.
Το παραπάνω, καθώς και άλλες μελλοντικές ενέργειες που θα γίνουν, είναι στη γενικότερη πολιτική της Αμερικανικής προπαγάνδας να διαμορφώσει τετελεσμένα και να επιβάλει αυτά που θέλει.
Όταν η πατρίδα σου βάλετε και υιοθετείς ενσυνείδητα και με πλήρη γνώση τέτοιους ρόλους δεν είσαι απλά προδότης- είσαι κουκουλοφόρος ! Το μόνο που αλλάζει από τους γνωστούς κουκουλοφόρους των Γερμανών είναι ότι οι τωρινοί είναι κουκουλοφόροι Αμερικανών.
Επίσης αναφέρουμε και την συμπεριφορά δημοσιογράφων που άλλος λίγο ο άλλος πολύ, κρυπτόμενοι δήθεν πίσω από πολιτικές σκοπιμότητες (που σε καμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε) παίζουν παιχνίδια πολύ πιο βρόμικα, όχι κομματικών μηχανισμών που υπηρετούν, άλλα ξένων κέντρων, για να διαμορφώσουν την γνώμη και να παγιώσουν την αντίληψη στον κόσμο ότι το όνομα, τα σύνορα, και λοιπά είναι πράγματα που ή δεν μπορούμε να επηρεάσουμε ή ότι οι αποφάσεις έχουν είδη ληφθεί, και στο κάτω- κάτω τι να κάνουμε βρε αδερφέ...ένα όνομα είναι.
Μερικά από τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών, θα φανούν αν όχι αύριο τότε στο πολύ κοντινό μέλλον. Όταν ίσως κάποιοι άλλοι «ακαδημαϊκοί» και «δημοσιογράφοι» θα μας μιλάνε για άλλες πιο μικρότερες και αυτόνομες Ελλάδες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ενα απο τα λίγα blogs και ΜΠΡΑΒΟ σου που αναφέρεσαι στο θέμα.

Μην ενοχλείς τους άλλους...Κοιμούνται. Ή ίσως ετοιμάζουν την επανάσταση τους ενάντια στην κυβέρνηση του Πακιστάν για τη δολοφονία Μπούτο. Ή ακόμα για τη διάσωση της καρέτα-καρέτα.
Μην τους ξυπνάς! Κοιμούνται.