Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Καλή τύχη Ελλάδα …

Μόνο κάποιος που εθελοτυφλεί ή είναι πληρωμένος μπορεί να λέει ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, η χώρα διαλύεται με τρομακτικά γρήγορους ρυθμούς καθώς τα ΜΜΕ κοιμίζουν το λαό με παραμυθάκια.

Δυστυχώς οι εξελίξεις έχουν ήδη δρομολογηθεί εδώ και καιρό και δεν υπάρχει πισωγύρισμα.

Η κερδοσκοπική επίθεση ήταν ο μηχανισμός για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε με την συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης και του πολιτικού κατεστημένου.
Οι κερδοσκόποι ήταν τα εκτελεστικά όργανα , οι ηθικοί αυτουργοί είναι άλλοι. Χρησιμοποίησαν τους κερδοσκόπους για να φέρουν το χάος και το φόβο, την αβεβαιότητα και την υποτέλεια.

Με συνοπτικές διαδικασίες μια χώρα διαλύεται και οι μόνοι τώρα που περιμένουν είναι τα κοράκια για να κατασπαράξουν ότι μένει.
Το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι οδυνηρό για την Ελλάδα και καταστρεπτικό για κάθε πολίτη της χώρας με εξαίρεση τους νέους μαυραγορίτες που συνεργάζονται με την κυβέρνηση.
Η πλήρης εξαθλίωση και η καταστροφή είναι ο τελικός σκοπός της εμπνευσμένης κατά τα αλλά σύμπραξης της κατ΄ ευφημισμό ελληνικής κυβέρνησης με τα διεθνή κοράκια και τους νεκροθάφτες των εθνικών οικονομιών.

Κάθετη πτώση της τιμής κάθε περιουσιακού στοιχείου που έχει κάποια αξία για τους μαυραγορίτες υπαγορεύει το θεόπνευστο σχέδιο, και τα κοράκια είναι έτοιμα να κατασπαράξουν και με λίγα ψίχουλα να «επενδύσουν», ληστεύοντας ουσιαστικά τον πλούτο και της χώρας αλλά και των πολιτών της.

Η «έξοδος» από την στενωπό προϋποθέτει πλήρη εξανεμισμα της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών και συγκέντρωση της στα χεριά των λίγων μαυραγοριτών «κεφαλαιούχων».
Τώρα, τούτες τις στιγμές που πουλάνε καθημερινά τον τρόμο και τον φόβο, ο κάθε πολίτης πρέπει να σκεφτεί γιατί τον θέλουν φοβισμένο και έρμαιο των ορέξεων τους, και να αντιδράσει.

Η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο θλιβερή, να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνει τίποτε όρθιο.
Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει για να αποτρέψει τον τεμαχισμό και το ξεπούλημα της χώρας αυτό είναι η αντίδραση των πολιτών, η έμπρακτη και μαζική αντίδραση ότι δεν συμφωνούν οι πολίτες με την χρεωκοπία που οδηγούν την χώρα οι ταγοί της και οι πατρωνοι τους.

Όταν ξεζουμίσουν κάθε ικμάδα από τον παραγωγικό ιστό της χώρας, όταν ξεπουληθεί η χώρα και οι πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της έναντι πινακίου φακής, όταν παραχωρηθούν τα πάντα τότε και μόνο τότε θα μας επιτρέψουν να κάνουμε και την αναδιάρθρωση.

Αυτά όμως μέχρι τώρα δεν είναι λάθη, είναι μια συνειδητή επιλογή, μια πορεία που βασίζεται σ΄ ένα τελικό στόχο.

Να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει πισωγύρισμα.

Καλή τύχη Ελλάδα …

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η «κρίση»…

Και όμως το πρώτο βήμα έγινε, η «κρίση» εδραιώθηκε στο μυαλό των πολιτών ως το κακό που πλανιέται πάνω από την χώρα και την υφήλιο.

Η πανούκλα είναι εδώ, η «κρίση».

Πάνω σ΄ αυτή μπορούν τώρα μεθοδικά να οικοδομήσουν όλη τη βάση του «ογκώδους» οικοδομήματος που έχουν κατά νου. Μια ατελείωτη φυλακή παντού, το γνωστό γνώρισμα του ολοκληρωτισμού η «διαφάνεια» του πολίτη, ένα σπίτι από τζάμι όπου η εξουσία βλέπει τον πολίτη, τον ελέγχει στο όνομα ενός αόρατου εχθρού που τώρα λέγεται κρίση…
Μέσα στην ζάλη και την αγωνία των spread, των δόσεων, της αναδιάρθρωσης, απλά και μεθοδικά , σταθερά, κάποιοι διαμορφώνουν τις συνθήκες ενός νέου «κόσμου», μιας νέας πραγματικότητας.

Η «κρίση» απαιτεί θυσίες , όπως και η πάταξη της «τρομοκρατίας». Πρέπει ο πολίτης να στερηθεί πραγμάτων που πρώτα ήταν αυτονόητα «για το καλό του».

Έτσι πέρασε στα ψιλά και απαρατήρητο το ότι το κράτος μπορεί να κατάσχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών χωρίς απόφαση δικαστηρίου. Πέρασε απαρατήρητο που η επιτροπή για την καταπολέμηση και την νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος εχει τώρα υπο την σκέπη της και την "φοροδιαφυγή".

Στο όνομα της κρίσης καταργούν τις συναλλαγές ουσιαστικά με μετρητά, βάζοντας αρχικά ως όριο τα 3.000 ευρω και μετά από λίγο καιρό τα 1.500 ευρω.
Η «κρίση» επίσης επιτάσσει την φοροκαρτα και την κάρτα αποδείξεων όπου εκεί μέσα θα καταγράφονται ΟΛΕΣ οι συναλλαγές του πολίτη και σε απευθείας σύνδεση θα είναι ορατές στην γ.γ. πληροφοριακών συστημάτων.

Σε λίγο θα ποινικοποιησουν και την κατοχή οποιοδήποτε ποσού χρημάτων σε μετρητά, λίγο ακόμη τρόμος χρειάζεται και θα είναι γεγονός.

Ετσι η ζωη μας, τα χρήματα μας, η περιουσία μας, μα πανω απ΄όλα η όποια ελευθερία μας γίνεται σταδιακά «εικονική». Όπως οι λογιστικές έγγραφες των χρημάτων στα τερματικά των τραπεζών, αντιπροσωπεύουν μόνο νούμερα και τίποτε άλλο.

Όλα στο όνομα της «κρίσης» και για το καλό μας…

Σκέψου ποιο είναι το όριο αυτών που μπορείς να δεχτείς για το «καλό» σου στο όνομα αυτής της «κρίσης»…

Στις Χαλιμάς τα παραμύθια...

Στα οικονομικά υπάρχει η ακόλουθη εξίσωση M x V = P x Q Όπου M είναι τα χρήματα σε κυκλοφορία , V είναι το velocity δηλαδή η ταχύτητα που αλλάζουν χέρια τα χρήματα, P είναι οι τιμές , και Q είναι ο αριθμός των αγαθών.

Η παραπάνω λοιπόν εξίσωση έχει , όπως και κάθε εξίσωση δυο μέρη, τα χρήματα και την ταχύτητα συναλλαγών από τη μια , και τις τιμές και την ποσότητα των αγαθών από την άλλη. Η ανάπτυξη προέρχεται από την αύξηση του Q δηλαδή του αριθμού των αγαθών στο δεύτερο μέρος της εξίσωσης.

Άρα για να έχουμε ανάπτυξη πρέπει να έχουμε απαραίτητα αύξηση των συντελεστών του πρώτου μέρους της εξίσωσης δηλαδή αύξηση της νομισματικής κυκλοφορίας και ακολούθως της ταχύτητας του χρήματος. Αν δεν υπάρξει αύξηση του M, δηλαδή MONEY, όπου είναι τα χρήματα τότε ανάπτυξη δυστυχώς δεν έχει...

Αυτά για όσους περιμένουν από την μείωση της νομισματικής κυκλοφορίας , από τις αυξήσεις του ΦΠΑ ,των ειδικών φόρων κατανάλωσης και από άλλα χαράτσια που επιβάλουν για την αποπληρωμή των «χρεών» να δουν ανάπτυξη.

Δεν θα υπάρξει ανάπτυξη με τις παρούσες συνθήκες γιατί δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη. Αυτό που ενδιαφέρει τους τοκογλύφους και τα ντόπια στελέχη τους στην βιομηχανία παράγωγης νομοσχεδίων και μέτρων επιβολής είναι το ζεστό χρήμα.
Χρήμα που βλέπουν ότι υπάρχει σε αφθονία στους ιδιωτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς , περίπου 230 δις ευρω. Επίσης τους ενδιαφέρουν σφόδρα οι δημοσιές επιχειρήσεις της χώρας και ότι μπορεί να γίνει μονοπώλιο, νερό, οδικά δίκτυα, λιμάνια, ενέργεια κτλ.

Αυτά τους ενδιαφέρουν και ΟΧΙ η ανάπτυξη.