Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Ξένα «δίκτυα» βλέπει στον ύπνο του ο Χρυσοχοϊδης

Φρέσκια και χορταστική περιπέτεια που φέρει τη σφραγίδα του παραγωγού των μεγάλων επιτυχιών της ΕΛ. ΑΣ.

Παρακολουθώντας την χτεσινή εκπομπή, του γραφείου τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, στην Τηλεόραση του Σκαϊ με τίτλο « Φάκελοι», αυτό και αν είναι τίτλος, ακούσαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Ένα από αυτά ήταν και η συνέντευξη του πρωην υπουργού Δημόσιας Τάξης και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρησοχοϊδη στο Τέλλογλου.

Ο Χρυσοχοϊδης, αναφερόμενος σε παλαιό χτύπημα των τρομοκρατών που στόχο είχε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ανέφερε ότι «τα όπλα που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες δεν τα πουλάνε στην ομόνοια» και συμπληρώνοντας μίλησε για δίκτυο διεθνή των τρομοκρατών, κάτι σαν την αλ καιντα και βάλε, που τους εφοδιάζει με όπλα για να επιδίδονται σε τέτοιες ενέργειες
.
Γιατί πάτε τόσο μακριά κ. Χρυσοχοϊδη;;; Γιατί δεν βλέπεται μπροστά από την μύτη σας;;; Γιατί δεν κοιτάτε μέσα στις ίδιες τις «υπηρεσίες» σας οι οποίες έχουν και ειδικές συμφωνίες αμοιβαίας ανταλλαγής τεχνογνωσίας με τους Αμερικανούς, και οι οποίες υπηρεσίες σας πληρωνόντουσαν μέχρι πριν μερικές δεκαετίες απ΄ ευθείας παρακαλώ από την αμερικανική κυβέρνηση.

Να σας βοηθήσουμε λοιπόν φρεσκάροντας λίγο την μνήμη σας, για να μην σας διαφεύγουν περιστατικά που συνέβησαν, και αφού θάφτηκαν επιμελώς τα ξεχάσατε σαν να ήταν εφιάλτης σε κακό όνειρο.

Δεν αναφέρεστε λοιπόν καθόλου στα απτά για να εξηγήσετε τα πράγματα, ενώ επικαλείστε μπαμπούλες και δίκτυα φανταστικά ...

Αντιγράφουμε λοιπόν από τον Ριζοσπάστη της 16/12/2000 σελ. 28 :

«...Προφυλακίστηκε ο Βασιλείου
Προφυλακιστέος κρίθηκε από την ανακρίτρια Καστοριάς ο πολιτικός υπάλληλος της ΕΥΠ Γιώργος Βασιλείου 58 ετών (δεύτερος στην ιεραρχία στην υπηρεσία της ΕΥΠ στη Φλώρινα), που συνελήφθη στις 3 Δεκέμβρη στην ελληνοαλβανική μεθόριο να μεταφέρει οπλισμό. Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 δραχμών αφέθηκε ο φερόμενος ως συνεργός του Σάββας Γιανασμόγλου.
Η εισαγγελέας Καστοριάς Χ. Καπαμά είχε ασκήσει ποινική δίωξη για κατοχή, εμπορία και μεταφορά οπλισμού, με σκοπό τη διάθεση σε τρίτους εναντίον του Βασιλείου, και για απόκρυψη, λήψη και αποδοχή όπλου και πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεση προς τρίτους, εναντίον του Γιανασμόγλου...
...Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες από το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που ενδεχομένως να εμπλέκονται στην υπόθεση. Έρευνες που φέρεται να έχουν επεκταθεί και στη γειτονική χώρα και έχουν τη συνδρομή και ανδρών αμερικανικών υπηρεσιών...»

Και εσείς κ. Τέλλογλου δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα, εντάξει ο μισθός είναι σημαντικός, αλλά ούτε μια αναφορά στο παραπάνω θέμα με μια μελετημένη δικαιολογία έτσι για την διεκδίκηση του τίτλου της «αξιόπιστης» εκπομπής. Στην Αμερική το κοινό είναι πολύ επικριτικό ξέρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: