Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Η πραγματικότητα στο χώρο της υγείας ...

Και η εικονική διάσταση της


Όταν ακούτε υπουργούς της κυβέρνησης, της κάθε κυβέρνησης, μιας και το κράτος για το πολίτη είναι ένα και δεν τεμαχίζεται σε τετραετίας, να συζητάνε ατέρμονα και να δηλώνουν περήφανοι για τα κατορθώματα τους, τότε να ξέρετε ότι παρακολουθώντας τους ζείτε σε μια εικονική διάσταση.

Ακούσαμε τον υπουργό υγείας Αβραμοπουλο να δηλώνει ικανοποιημένος με την κατάσταση στο χώρο της υγείας, δεν εκπλαγήκαμε, στην σφαίρα της φανταστικής απεικόνισης όλα είναι εφικτά.

Πέρα όμως από αυτή την οργιώδη φανταστική κατάσταση, υπάρχει και η πραγματικότητα που την ζούμε. Και την ζούμε πρωί και βράδυ, και στον ύπνο μας και στον ξύπνιο μας.

Πηγαίνατε σε ένα νοσοκομείο και θα καταλάβετε, όταν χρειάστηκε να επισκεφτώ τα έκτακτα περιστατικά του Ευαγγελισμού στις 2 το βράδυ με έπιασε απελπισία. Δεν υπάρχει τίποτα όρθιο, καταλαβαίνεις τότε πόσο η πραγματικότητα πληγώνει σε βαθμό που να σε σκοτώνει πραγματικά .

Δοκιμάστε το και σεις, χωρίς να έχετε πρόβλημα πάτε ένα περίπατο σ΄ ένα από τα νοσοκομεία που εφημερεύουν για να δείτε πως θα σας «περιποιηθούν» όταν βρεθείτε στην ανάγκη τους, και στα χέρια αυτής της απάνθρωπης κρατικής μηχανής.

Και μετά μην διστάσετε να γίνεται «τρομοκράτης» όταν ακούτε τον καραγκιόζη υπουργό της υγείας να σας μιλάει για τα θαύματα του Ε.Σ.Υ.
Ενα απ΄ αυτά τα «θαύματα» μπορεί να είναι και ο δικό σου θάνατος στα ράντζα της υγείας τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εμενα θα μου πεις?ειμαι νσηλευτης στον ιδιωτικο τομεα και ενα θα σου πω μοναχα..τα ιδιωτικα ειναι σκατα και εκει..ολα για το κερδος..και υπαρχει σχεδιο που θελουν τα δημοσια να ειναι αχρηστα μπας και πουληθουν!και το αλλο?τα λεφτα για την υγεια ξερεις οιυ πανε απο τα ταμεια?στα ιδωτικα!!οι συμβασεις με ολα τα ταμεια..οι απιστευτες πουστιες με τις χρεωσεις υλικων απο τις εταιριες,,,σε συζητηση που ειχα με μεγαλογιατρο ξερεις του μου πε??
"το ξερω σε κανα δυο χρονια θα γυρισει ο κοσμος να μας γ...σει (τους συμμετεχοντες σ'αυτο ιατροι) γιατι εμεις γ....με τα ταμεια¨