Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

500 θεωρίες κι' ο μικρότερος χαμένος

Οι βουλευτές έχουν την βουλευτική τους ασυλία για να λένε και να πράτουν ότι θέλουν, από δηλώσεις ανυπόστατες, όπως έκανε η κ. Αποστολάκη χτες, μέχρι απαλλαγή από τροχαία, χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν .

Άλλωστε αυτοί εκπροσωπούν το λαό και θα πρέπει να εκφράζονται όπως τους κατέβει , χωρίς να φοβούνται διώξεις. Και ο λαός που τους δίνει την δύναμη και την εξουσία; αυτός δεν μπορεί να εκφράζεται και αυτός ελεύθερα;

Οι δημοσιογράφοι έχουν το « απόρρητο» τους για να λένε και να γράφουν και αυτοί ότι θέλουν. Και μετά να επικαλούνται ότι « όχι εγώ, ο άλλος, αυτός που μου έδωσε την πληροφορία». και ποιος είναι αυτός; «δημοσιογραφικό απόρρητο».
Όπως η «αποκάλυψη» που έκανε το βήμα, πριν λίγες μέρες, και την κάναμε γαργάρα, του σχεδίου Νίμιτς για τις διαπραγματεύσεις για το περίφημο πια ‘όνομα’.

Τελικά αυτός που μένει τενεκές ξεγάνωτος να τυλίγεται σε μια κόλλα χαρτί είναι ο πολίτης.
Ο απλός πολίτης του κυρίαρχου αυτού λαού. Αυτός δεν έχει κανένα άλλοθι για ότι κάνει και ότι λέει, αυτός πρέπει να μετράει πολύ τα λόγια του, στη δημοκρατία που μας αξίζει να έχουμε. Και για ότι πει θα είναι υπόλογος, άλλωστε τα δικαστήρια και οι εισαγγελείς αναμένουν, για να μην ξεχάσουν και τη δουλειά τους δηλαδή, γιατί από την αρχειοθέτηση τόσο πολλών υποθέσεων τελευταία, κινδυνεύουν να γίνουν φύλακες αρχείων .
Κυρίαρχε λαέ...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ - ΦΑΓΑΤΕ ΠΑΛΗ ΤΗΝ ΑΜΠΑΚΟ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ - ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΑ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΗΣ ΣΑΠΙΕΣ ΚΟΙΛΙΕΣ ΣΑΣ - ΉΠΙΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΤΑΜΙΤΖΑΝΑ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΣΑΣ - ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ – ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΓΚΕΣ - ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΣΑΚΟΥΛΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΟΛΑΔΟ – ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ – ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΈΛΛΗΝΕΣ – ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΑΥΤΗ ΛΕΞΗ – ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ - ΡΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ –
ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ ΡΕ ΚΑΛΨΟΜΟΥΝΙΔΕΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Oi Politikoi exou xechasei poio einai to ka8hkon tous kai ti symainei politikos. POLITIKOS SYMAINEI YPHRETHS TOU LAOU KAI OXI DINASTHS AS TO VALLOUN KALA STO MYALO TOUS.

Theodore είπε...

@ atlas.
Μ εκανες και γελασα σημερα. Να εισαι καλα.
Θα συμπληρωσω το εξης.
Οταν ειναι η ωρα να παι "το παιδι" στο στρατο, η μαμα του παθαινει λαλα μηπως και χασει τον κανακαρη της. Γι αυτο, βαζει λυτους και δεμενους μπας και κατορθωσει να το απαλλαξει απο την υποχρεωση του αυτη.Χωρια τα τρελλοχαρτα.
Αν δεν τα καταφερει, προσπαθει να τον βαλει να υπηρετει στο σπιτι του, η εστω στο διπλανο σπιτι.
Στην Τουρκια απο την αλλη πλευρα, που ειναι καπως αλλοιως τα πραγματα, αν καποιος δεν παει φανταρος, απλως δε βρισκει γυναικα να παντρευτει.Κι αυτο γιατι ο πατερας της δεν του τη δινει.Γιατι τον θεωρει αχρηστο.
Λετε αυτα που συμβαινουν εδω, με τις μαμαδες να κλαινε απ εξω απο τα κεντρα εκπαιδευσεως, τη στιγμη που το παιδι παει να παρουσιαστει, δεν τα βλεπουν στην Τουρκια; Και τα παραβλεπουν μαλιστα. Αρα ξερουν τι μαλακες και αχρηστα παλιοσκυλα
ειμαστε σε μεγαλο βαθμο,(ολο φρου-φρου κι αρωματα)και οταν ελθει η ωρα της κρισεως, θα παρουμε τον πουλο.
Δυστυχως, αλλα αυτη ειναι η αληθεια.