Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Το λαϊκό πανηγύρι

Ο Λαζόπουλος ειναι επιχειρηματίας, Businessman, δίνει στο κόσμο αυτό που θέλει, γέλιο για να ξεχνάει τα βάσανα του, λίγο από ψωμιαδη , λίγο από ρούλα, άντε και λίγο από Σαρρή, τι άλλο να θέλει το πόπολο για να γελάσει.
Κάνει το κόσμο εκεί στην πλατεία, να αισθάνεται ότι είναι πολιτικά συνειδητοποιημένος και κάνει αντίσταση, την δική του πολιτιστική επανάσταση, κάτι σαν του Μάο ας πούμε.
Σαν ένα μωρό που το ταΐζουν μπεμπελακ, υστέρα του απαγγέλουν Σικελιανό, και αυτό γελάει από τον τρόπο που κουνιούνται τα χείλη.
Αυτός ο ρόλος τελικά του κοινωνικού επαναστάτη, του μέσου ανθρώπου που ταλαιπωρείται απ’ όλους και απ’ όλα και επαναστατεί τον «φοράτε» πολύ και πουλάει καλά. Τελικά ίσως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας στην T.V., να στοχεύεις στο συναίσθημα του μέσου Έλληνα που τον πατάνε και θέλει και αυτός να πατήσει, έστω και με το χαχανητό του.
Το ίδιο κάνει και «ο δημοσιογράφος» στη δική του εκπομπή, εσείς με τις παρόλες σας, εκείνος με τις «αποκαλύψεις» του, και το κοινό έτοιμο να διασκεδάσει τα βάσανα του και τις αδυναμίες του, να απελευθερωθεί και να ξεχάσει. Εκπομπή γι’ τους βασανισμένους είναι, γι’ αυτούς που θέλουν να ξεχάσουν. Εύκολα, ανώδυνα και απλά, μια Σαρρή, ένας Κούγιας, και οππππ η λήθη είναι γεγονός.

Όταν όμως τελειώνει η εκπομπή μας αφήνει άδειους, τελείως άδειους, ούτε δώσαμε, ούτε πήραμε.
Το θέαμα σας είναι εύκολης κατανάλωσης και πέψης. Και εσείς ως επιχειρηματίας που είστε, έπρεπε να το εκμεταλλευτείτε οικονομικά και αυτό. Απορούμε πως δεν έχετε ήδη κατασκευάσει τον κατάλληλο χώρο που θα χρησιμοποιείτε επί πληρωμή.

Γιατί ξέρετε ύστερα από την κατανάλωση και την πέψη τι επέρχεται..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω μαζι σας και μολις εφαγα. Στην καταλληλη στιγμη ποιον απ¨ολους να θυμηθω και να στοχοποιησω πρωτον απο αυτους που αναφερετε;