Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

ΕΞΟΥΣΙΑ Α.Ε.

Γινόμαστε μάρτυρες τον τελευταίο καιρό μιας μαζικής τηλεοπτικής υπερπαραγωγής για να ξεχάσουμε όλα αυτά που είναι σημαντικά για μας και μας ενδιαφέρουν. Το βλέπουμε τόσο στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όσο και στο αντίστοιχο «ανοικτό» συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά οι πολίτες και ο λαός της χώρας δεν θα πρέπει να ακούσουν απόψεις και θέσεις που έχουν να προτείνουν τα κόμματα, για την παιδεία, την υγεία, το ασφαλιστικό, τα εθνικά θέματα, την οικονομία, την ανεργία. Το ζητούμενο, αφού τα παρακάμψουμε όλα αυτά, είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και οι γενικολογίες περί «δεξιών και αριστερών» στροφών του Βενιζέλου.

Όλοι ξέραμε ότι η σύμπραξη για την δημιουργία μιας συνεργασίας, ακόμα και σε επίπεδο ατόμων, βασίζεται στις θέσεις και στους σκοπούς του καθενός και όχι στην αναζήτηση του αποτελέσματος, που στην προκειμένη περίπτωση είναι της νομής της εξουσίας.

Πρώτα λες τις θέσεις σου και ύστερα βλέπεις αν υπάρχει χώρος για συνεργασίες.
Αυτά βέβαια σε ιδανικές κοινωνίες, μάλλον ουτοπικές. Εδώ το μόνο ζητούμενο είναι η εξουσία, αυτή καθαυτή και η νομή της.
Ακούσατε κανένα κανάλι να ασχολείται με τις θέσεις ή τα προγράμματα του κάθε κόμματος; Όχι βέβαια!
Η παρουσίαση των δημοσκοπήσεων είναι το πρώτο τους θέμα, μετά ακολουθεί η «ανάλυση» τους. Μα με πιο κριτήριο θα κρίνουμε, όταν κανείς δεν εκφράζει την παραμικρή θέση για την αντιμετώπιση προβλημάτων;
Πως κρίνουν αυτοί που απαντούν στις δημοσκόπησες αυτές;;;
Οδηγούμαστε ολοένα και περισσότερο σε απολιτικές κοινωνίες, όπου το αν θα συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ είναι το φλέγων ζήτημα ενώ οι πολιτικές των κομμάτων και οι θέσεις τους ανιαρές κουβέντες.
Κάτι σαν κουτσομπολιστικη εκπομπή μεσημεριανής ζώνης πασπαλισμένη με λίγο από πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: