Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Όταν απεργούν οι δημοσιογράφοι, και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν την προπαγάνδα τους , τότε καταλαβαίνεις την μεγάλη απουσία του κράτους απ΄ όλα όσα γίνονται γύρω μας .

Την παντελή έλλειψη υποδομών και θεσμών, την απέραντη αδιαφορία για θέματα ζωτικής σημασίας για κάθε άνθρωπο και κάθε κοινωνία.

Παντού κενό, αδιαφορία, εγκατάλειψη των πραγμάτων στην τύχη τους. Και παντού όμως, την ιδία στιγμή της ανυπαρξίας του, ένας αδηφάγος δημόσιος τομέας που δεν νοιάζεται αν ζεις ή αν πεθαίνεις. Έτοιμος να σου αφαιμάξει και την τελευταία σταγόνα από το αίμα σου. Ή μάλλον την προτελευταία, γιατί την τελευταία περιμένουν να την αφαιμάξουν οι λειτουργοί αυτού του κράτους.

Τίποτα πραγματικά δεν λειτουργεί, και αν βάλει, οπότε τέλος πάντων θυμηθεί ο θεός και βάλει το χέρι του και λειτουργήσει κάτι, τότε καταλαβαίνεις ποσό πίσω είμαστε σαν χώρα.

Είναι σημαντικό τις μέρες αυτές να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας σαν πολίτες για πολλά πράγματα.

Και ένα απ’ αυτά θα πρέπει να είναι ότι η δημοσιότητα και τα τηλεοπτικά παράθυρα δεν είναι το παν. Είναι ένας δημιουργημένος εικονικός κόσμος που κατασκευάστηκε για να αποπροσανατολίζει, να μας μπερδεύει από το να κατανοούμε τα προβλήματα και τις ανάγκες, ενώ μας αδρανοποιεί και μας αποτρέπει από την διεκδίκηση των πραγματικών αιτημάτων μας . Δεν διεκδικούμε πια από αυτούς που πρέπει, εκεί που πρέπει και όταν πρέπει, αλλά μονό μπροστά στις κάμερες και στα παράθυρα των καναλιών. Και πάντα παρουσία της τηλεοράσεως.

Φτάσαμε στο σημείο να «διεκδικούμε» αιτήματα μας ως πολίτες , από τα κανάλια, και όχι από τα θεσμικά όργανα του κράτους και της πολιτείας.

Τώρα που ο μηχανισμός δεν έχει την προπαγάνδα του, τώρα αυτές τις μέρες μπορεί πολίτης να ανοίξει τα ματιά του και να δει. Να δει σε ποια Ελλάδα ζει, χωρίς το χαζοκούτι και οι φυλλάδες να του κάνουν το μαύρο, άσπρο.

Παλέψτε, διεκδικήστε , εκεί που συντελείτε η αδικία, εκεί που σας αφαιρούν τα δικαιώματα σας . Αφήστε την τηλεόραση στο σπίτι σας και μπείτε στη ζωή.

Δεν αρχίζει και δεν τελειώνει η ζωή στην εικονική πραγματικότητα που οι έμποροι και οι εργολάβοι μας πουλάνε και τα τσιράκια τους μας πλασάρουνε .

Δεν υπάρχουν σχόλια: