Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Πέναλτι χωρίς τερματοφύλακα

Αναδημοσιευση απο το http://osaperas.yooblog.gr/


Σε έρευνα που έγινε στα Σκόπια και η οποία δημοσιεύεται στις περισσότερες βαλκανικές εφημερίδες (οι δικές μας απεργούν αλλά και όταν κυκλοφορήσουν θα ασχολούνται με τα βαριά θέματα των θεμομάκηδων), το 45% των σκοπιανών τάσσονται κατά της αναγνώρισης από την χώρα τους του Κόσοβο. Μόνο ένα 35% (στην συντριπτική πλειοψηφία τους Αλβανοί) τάσσονται υπέρ.
Η πλειοψηφία αυτών που αντιτίθενται υποστηρίζει –αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο- ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στην εθνική ασφάλεια της χώρας τους. Σε πιο απλά ελληνικά θα τους «κατακρεουργήσουν» οι αλβανοί. Ήδη, όπως είναι γνωστό, το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα, έχει άρει την εμπιστοσύνη του στη σημερινή κυβέρνηση των Σκοπίων και πλέον η χώρα τους κυβερνάται, όπως κυβερνάται, από κυβέρνηση μειοψηφίας.

Οι Σκοπιανοί θεωρούν κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι μόλις οι αλβανοί του Κόσοβο «καθαρίσουν» με τους Σέρβους στη Μιτρόβιτσα (και τους άλλους θύλακες), τότε θα ξεκινήσει η ιστορία προσάρτησης εδαφών που κατοικούνται από αλβανούς και ανήκουν σήμερα στα Σκόπια. Τουτέστιν επέρχεται διαμελισμός.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί και η χώρα μας δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπίσει τα δικαιώματα της.
Είναι όπως λένε στο ποδόσφαιρο: Έχουμε να εκτελέσουμε ένα πέναλτι χωρίς καν τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας κάτω από τα δοκάρια και όμως οι πιθανότητες να στείλουμε τη μπάλα άουτ είναι περισσότερες από το να σκοράρουμε.

Μπορεί να γίνει αυτό στο ποδόσφαιρο; Βεβαίως, όταν αυτός που εκτελεί το πέναλτι έχει πάρει εντολή από τον προπονητή του ή έχει αγορασθεί από τρίτους για να βγάλει τη μπάλα άουτ

Δεν υπάρχουν σχόλια: