Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Κράμερ εναντίον Κράμερ

Αντικαταστήσαμε το «δίκαιο» με το «δικαίωμα» και έτσι δεν χρειάζεται να σκεφτούμε πια για τίποτα.

Αυτή η κοινωνία είναι ένα σκόρπιοχώρι. Δεν υπάρχει κανείς που να νοιάζεται για τον άλλον, και όλοι μαζί νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους. Έτσι μόνο εξηγείτε αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες με τις απεργίες και δείχνει την παθογένεια της κοινωνίας μας.

Οι δημοσιογράφοι «τα πήρανε», κάλυψαν τις ανάγκες τους και αποχώρισαν από τις κινητοποιήσεις. Η ΓΕΝΟΠ συνεχίζει με διακοπές ρεύματος, ενέργεια που βρίσκουν απαράδεκτη άλλοι εργαζόμενοι, άλλων κλάδων που είναι και καταναλωτές.
Πιο έντονα βέβαια διαμαρτύρονται οι δημοσιογράφοι.

Κανείς όμως δεν εξετάζει αν υπάρχει δίκαιο αίτημα που πρέπει να ικανοποιηθεί.
Δεν λεμέ ότι υπάρχει ! Μια διαπίστωση κάνουμε, για να δούμε τους λόγους που ωθούν τους εργαζόμενους/καταναλωτές να διαμαρτύρονται.
Ο πολίτης κρίνει πάντα με την λογική αναζητώντας το « δίκαιο», ο καταναλωτής προστάσει το δικαίωμα.
Και από πολιτεία γίναμε αγορά.

1 σχόλιο:

Theodore είπε...

Δυστυχως, κατι η δικτατορια και αυτα που αφησε φευγοντας και με τον τροπο που εφυγε, κατι το Πασοκ και ο Αντρεας, εδεσε η κομποστα και εγινε το τουρλουμπουκι.
Τωρα, ο καθε ενας, ο,τι θυμαται, χαιρεται. Νομος ειναι το δικαιο του εργατη, κραζει ο Περισσος, αλλα τελικα, μονο εργατες δε βλεπω εγω να ταλαιπωρουν τον κοσμο.
Βολεμενους ανθρωπους βλεπω εγω, που μπηκαν μεσα σε καποια δημοσια υπηρεσια, με την ευρεια εννοια και μετα, θυμηθηκαν οτι αδικουνται και μας αρχισαν στο μαρτυριο της ταλαιπωριας, για τα δικαια αιτηματα.
Αμα το ψαξετε, θα δειτε οτι οι περισσοτεροι, αν ηταν στον ιδιωτικο τομεα, ουτε το βασικο δεν θα ηταν αξιοι να απαιτησουν, αλλα εδω ειναι αλλο πραγμα. Ειναι δημοσιο,δηλαδη, μπατε σκυλοι αλεστε...
Και η ΓΣΕΕ, που το βρηκε το πρωτο Ε που εχει στον τιτλο της; Εχει τιποτα εργατες και εγω δεν το ξερω;
Εκτος και αν θεωρει εργατες, τους "τρομοκρατες" των λιμανιων, που με τον τσαμπουκα τους απαιτησαν και επετυχαν μισθους της ταξεως των 100, εως 150 χιλιαδων το χρονο.
Και τους λεω ετσι, γιατι εχουν δειρει κοσμο, ουκ ολιγες φορες.