Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Η «μουσουλμανική» έγινε και επίσημα «τουρκική μειονότητα»


«...Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων...δικαιώνει μουσουλμανικές ενώσεις, που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως Τουρκικές. Θέμα αναγνώρισης «Τουρκικής μειονότητας» από την Ελλάδα είχε θέσει με προκλητικό τρόπο ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν σε επίσκεψή του στην Κομοτηνή στις 5 Δεκεμβρίου. Ο κ. Μπαμπατζάν μάλιστα είχε προτρέψει τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, να προσφύγουν για το θέμα στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...»

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι (δεν) κάνει η ελληνική κυβέρνηση, για να προστατέψει τα συμφέροντα και την ακεραιότητα της.

Το επίσημο τουρκικό κράτος λειτουργεί ως προστάτης των «μουσουλμανικών μειονοτήτων» διεκδικώντας τα "δικαιώματα" τους. Η ελληνική κυβέρνηση συναλλάσσεται με τους Τούρκους σε ότι αφορά την μειονότητα της Θράκης και τα δικαιώματα τους, δέχεται δηλαδή ότι η Τουρκία είναι ο εκπρόσωπος της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος ερωτηθείς σχετικά σχολίασε ότι «η Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε. σέβεται και στηρίζει τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις αποφάσεις του. Θα μελετήσουμε τις δύο αυτές αποφάσεις, προκειμένου να προβούμε στις σχετικές δέουσες ενέργειες»

Είχα διαβάσει αλλού ένα σχόλιο για τα Σκόπια που ταιριάζει γάντι και εδώ

«…Η Ελλάδα είναι μία πολιτισμένη, ευρωπαϊκή χώρα του δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας, βυθισμένη στον γκλαμουράτο ευδαιμονισμό της, και δεν ρισκάρει κακά πράγματα. Εμείς ξεκινάμε πάντα με το σταυρό στο χέρι, και καταλήγουμε με την ψ*λή στον κώλο…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: