Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

O Rocco και τ’ αδέλφια του

Η υπόθεση της Siemens με τις μίζες και τις δωροδοκίες μας έφερε στο μυαλό μια άλλη παλαιότερη, περίπου παρόμοια. Και τότε είχαν εμπλακεί πολιτικά κόμματα τα οποία φέρετε ότι είχαν πάρει χρήματα σαν «δώρο» για να αγοράσει το Ελληνικό κράτος τηλεπικοινωνιακό υλικό.

Από την υπόθεση εκείνη αναφέρουμε, για ιστορικούς λόγους, ότι «...σε μεμονωμένα έγγραφα της STAZI και σε αρχεία που αποδεσμεύτηκαν αναφέροταν ότι από τις συμβάσεις που εξασφάλιζε ο κ. Σ. Κόκκαλης με τις ελληνικές κρατικές εταιρείες που "προτιμούσαν" ανατολικογερμανικό εξοπλισμό "διετίθεντο" και προμήθειες σε ελληνικά κόμματα...».
Μάλιστα τότε σε εκείνη την περίπτωση, Γερμανοί βουλευτές, π.χ. ο αντιπρόεδρος της τοτε Επιτροπής διερευνησης Φ. Μπόιχερ, έκαναν λόγο για σκάνδαλο συγκάλυψης, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία της επαναπόδοσης στη Γερμανία περουσιακών στοιχείων της τάξης τριψήφιου αριθμού εκατομυρίων μάρκων που της ανήκουν.

Άρα λοιπόν ορθά υποθέσαμε ότι η υπόθεση SIEMENS παραγράφεται....έχει ήδη.

Τελικά η ιστορία διδάσκει...

1 σχόλιο:

Theodore είπε...

Παλι βρηκατε τον Κοκκαλη για να βγαλετε την καφριλα σας ;
Αν ειχες ασχοληθει εστω και κατ ελαχιστον με τις προμηθειες στο Δημοσιο, θα ηξερες οτι η συντριπτικη πλειοψηφια αυτων που ασχολουνται με τις προμηθειες, δεν αφηνουν να περασει τιποτα, αν δεν παρουν μιζα.
Δημοσιοι υπαλληλοι, αλλα και πολιτικοι προισταμενοι τους.
Ακομα και για τις μικροτερες προμηθειες γινεται αυτο. Δυστυχως.
Οποιος και να θελησει να κανει κατι,ακομα και εταιρια να θελει να συστησει, πρεπει να περασει απο τον παγκο.
Δε φταινε λοιπον οι ανθρωποι. Οι αλητες της διοικησης φταινε.
Ρωτα και θα δεις οτι εχω δικηο.