Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Συνέχεια της αδιαλλαξίας του «Αττίλα» για την οδό Λήδρα

«...Ερωτηθείς, αν υπάρχει στασιμότητα στο θέμα της διάνοιξης της οδού Λήδρας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε ότι δεν θέλει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει κάτι τέτοιο. Παρά τη συμφωνία Χριστόφια - Ταλάτ για διάνοιξη του οδοφράγματος της οδού Λήδρας, ο τουρκικός στρατός δεν επιτρέπει την είσοδο στη νεκρή ζώνη της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ για να καθαρίσει την περιοχή από από τυχόν νάρκες και πυρομαχικά. Ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι όντως υπάρχει κάποια εμπλοκή στο θέμα της διάνοιξης της οδού Ληδρας. Σήμερα, είπε, θα συναντηθεί ξανά με τον σύμβουλο του κυρίου Ταλάτ, Οζντέλ Ναμί, και θα δουν μαζί το πρόβλημα...».

Ιδού το πρόβλημα, οι συζητήσεις δεν πρέπει να γίνουνε με τους τουρκο –«Κύπριους»! αλλά απευθείας με την Τουρκία. Αυτή είναι που κρατάει υπό παράνομη στρατιωτική κατοχή την βόρεια Κύπρο.

Όσο για τα παραμύθια περί συμμάχων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, πώς αλλιώς εξηγείται ότι από 1ης Μαΐου 2004, έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τελεί υπό τουρκική κατοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: