Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Ούτε ιερό, Ούτε όσιο

Πολιτικά τερτίπια στα νυκτερινά σχολεία

Μαθαίνουμε ότι αρκετοί βουλευτές καταστρατηγούν το νόμο και τις ευεργετικές διατάξεις για τους μαθητές των νυκτερινών σχολείων, και «κολλάνε» ένσημα στα παιδιά τους, για τους εξασφαλίσουν μια θέση στα ΑΕΙ.

Το «κόλπο» είναι απλό, ο νόμος δίνει την δυνατότητα σε αυτούς που εργάζονται αποδεδειγμένα , και αυτό φαίνεται από τα ένσημα, να φοιτούν σε νυκτερινά σχολεία. Τους παρέχει επίσης και ευεργετική μεταχείριση κατά την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Έτσι λοιπόν ο βουλευτής προσλαμβάνει την κόρη του ή το γιο του στο γραφείο του ή σε φιλικό, και με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν την εγγραφή τους για μικρό χρονικό διάστημα σε νυκτερινό σχολείο για να τύχουν των ευεργετημάτων των παιδιών που πραγματικά εργάζονται για να βγάλουν τα προς το ζην.

Μάθαμε για αρκετούς βουλευτές, ειδικά της Βόρειας Ελλάδας , που καταστρατήγησαν με αυτό τον τρόπο το ευεργετικό μέτρο για τους εργαζομένους μαθητές, και έγραψαν στα παλαιά τους τα παπούτσια τον κόπο των παιδιών που πραγματικά εργάζονται και φοιτούν σε νυκτερινά σχολεία, στερώντας τους την ευκαιρία που αναζητούν για μια καλύτερη ζωή. Είναι ντροπή, τέτοιοι βουλευτές να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στο κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: