Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008

Ένας, έτσι για δείγμα

Υπάρχει περίπτωση στην Ελλάδα να πάει κάποιος υπουργός ας πούμε, στη φυλακή, για διαφθορά, για ενέργειες που έκανε, για αποφάσεις που πήρε, ζημιώνοντας εν γνώση του τον ελληνικό λαό;

Και τι πρέπει να συμβεί στο κράτος σαν θεσμό, για να λειτουργήσει και να επιτέλεση το καθήκον του, προστατεύοντας το συμφέρον των πολιτών και ελέγχοντας όλους αυτούς που στο όνομα του λαού παρανομούν.
Συγκεκριμένα πράγματα, όχι ο λαός κρίνει και τέτοιες χαζομάρες για να ξεφεύγουν και με την «λαϊκή αποδοχή» όλοι αυτοί που έπρεπε να είχαν πάει στην φυλακή.
Ο λαός (υποτίθεται) αποφασίζει επί πολιτικών θεμάτων.
Οι μηχανισμοί του κράτους και η δικαιοσύνη όμως υπάρχουν για να επιβάλλουν τα νόμιμα σε όσους αυθαιρετούν και παρανομούν.
Αυτά για όσους προσφεύγουν στο λαό για την δικαίωση τους σε ποινικές υποθέσεις.

Εδώ που τα λέμε όμως, αν προσφύγουν στην δικαιοσύνη πιο εύκολα θα ξεμπερδέψουν. ΑΡΧΕΙΟ

1 σχόλιο:

Theodore είπε...

Κοιτα, ο κοσμος, δεν ειναι αμετοχος σ αυτο που γινεται γυρω μας. Για να γινει μια απατη, χρειαζονται δυο και ο ενας ειναι ο πολιτικος.Ο αλλος, ειναι καποιος απο μας.
Το συστημα αυτοπροστατευεται γιατι βαζει πολλους στο κολπο. Δεν εχει σημασια οτι οι πολλοι κλεβουν λιγα και οι λιγοι μονο, κλεβουν τα πολλα.Το θεμα εινα να γινεις κι εσυ συνενοχος. Απο τοτε και μετα, δεν προκειται ποτε να μιλησεις και να φωναξεις και να ζητησεις τα νομιμα, που λεει και Ο "δημοσιογραφος".
Τερμα.