Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Παίζουν με τις λέξεις για να καλύψουν την ταπείνωση και την υποτέλεια


ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ




Άλλο είναι να μην «πάρεις πρόσκληση» , και άλλο είναι μια χώρα να θέτει βέτο.
Όταν δεν πάρεις πρόσκληση, δεν σε προσκαλούν, και αυτό μπορεί να οφείλεται σε διαφόρους λόγους.
Όταν θέτεις όμως βετο , είναι ξεκάθαρη η έκφραση της βούλησης σου, και η άρνηση να δεχτείς αυτά που προσπαθούν να σου επιβάλουν.
Σκόπιμα η ελληνική κυβέρνηση, και ο πρωθυπουργός, παίζει με τις λέξεις για να καλύψει την ταπεινωτική ήττα στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων.

Η ελληνική κυβέρνηση ΠΟΤΕ δεν έθεσε και δεν θέτει βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αλλά μιλά για «μη πρόσκληση» , πράγμα που είναι εντελώς διαφορετικό.

Το παραπάνω , μαζί με το μεθοδευμένο σενάριο που μας παίζουν τα ΜΜΕ, της «σκληρής» και «συνεχούς διαπραγμάτευσης» που κάνει η Ελλάδα, δημιουργεί εντυπώσεις και προετοιμάζει την κοινή γνώμη για να δεχτεί ευκολότερα την ατιμωτική συμφωνία που η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δεχτεί.

Γι’ αυτό και η δημοσίευση του εγγράφου Νιμιτς στο Βήμα, το οποίο έδωσε η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο των εξωτερικών, για να δουν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης και να την προετοιμάσουν.

Ελπίζουμε να διαψευσθούμε , το ευχόμαστε , αν και η πραγματικότητα και τα γεγονότα μας δείχνουν αυτά που πρόκειται να συμβούν.
Εμείς πιστεύουμε ότι το όνομα που η κυβέρνηση δέχτηκε θα είναι «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας».

Απομένει να το δεχτεί και ο λαός. Γιατί στις «Δημοκρατίες» μπορεί και ο λαός να θέτει βέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια: