Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Το 1993 είχε συντελεστή η Εθνική Προδοσία. Η Ελλάδα ξεπούλησε από το ’93 την Μακεδονία

Τί έγινε η περίφημη δήλωση του Πέτρου Μολυβιάτη εν ονόματι του Συμβουλίου των Ελλήνων πολιτικών Αρχηγών ότι η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει τα Σκόπια εάν η ονομασία περιέχει την λέξη «Μακεδονία»;


Συνώνυμο της προδοσίας το όνομα «Μητσοτάκης»

Από το 1993 είχε ληφθεί η απόφαση της "παράδοσης" του ονόματος της «Μακεδονίας» στο μόρφωμα των Σκοπιών, με την συναίνεση της τότε ελληνικής κυβερνήσεως

Αρχιτέκτονας της παράδοσης και της προδοσίας ο τότε πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Πλέον το όνομα εφιάλτης πρέπει να αντικατασταθεί με το Μητσοτάκης για να είναι συνυφασμένο με την εθνική προδοσία.

Στις 13 Απριλίου 1992, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κάλεσε σε σύσκεψη το Συμβούλιο των Ελλήνων Πολιτικών Αρχηγών να πάρει θέση για την ονομασία και την αναγνώριση της Νοτιοσλαβίας ως νέου κράτους. Μετά την συνάντηση των Αρχηγών ο Πρέσβης παρά τω Προέδρω Πέτρος Μολυβιάτης, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, διάβασε για τις τηλεοράσεις και τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης το ακόλουθο ανακοινωθέν.

«Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου '91 με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη «Μακεδονία».

Στις 27 Ιουνίου 1992 οι ηγέτες της Ενωμένης Ευρώπης ψήφισαν ομόφωνα και συμφώνησαν με την Ελληνική θέση ότι θα αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως ανεξάρτητο κράτος «μόνον εάν η ονομασία δεν περιέχει τη λέξη "Μακεδονία"».

Στις 2 Οκτωβρίου 1992 ο τότε υποψήφιος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Κυβερνήτης Μπίλ Κλίντον (Bill Clinton) έκανε την επίσημη γραπτή δήλωση με τίτλο:

«ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ».

Είπε ο κ. Κλίντον: «Στηρίζω την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία η νοτιότερη πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος υπό τον όρο να μην περιλαμβάνεται στην ονομασία της η λέξη «Μακεδονία». Πολλοί Αμερικανοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν το πρόβλημα που προκύπτει από τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία».Περί τα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η χρήση αυτού του ονόματος για το νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας χαρακτηρίστηκε από τον τότε υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας «ως προκάλυμμα για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας» ενώ θα μπορούσε, επίσης, να αποτελέσει και πάλι πηγή αποσταθεροποίησης και διαμάχης.

Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Εάν το νέο αυτό κράτος επιθυμεί την αναγνώριση της Αμερικής, θα πρέπει κατ΄ αρχάς να δεχθεί τις αρχές της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι, να ικανοποιήσει τις γείτονες χώρες και την παγκόσμια κοινότητα όσον αφορά τις προθέσεις του, ότι δηλαδή είναι ειρηνικές και σύμφωνες με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία απορρίπτει τη χρήση του ονόματος Μακεδονία. Η Κυβέρνηση Κλίντον θα υπερασπιστεί αυτές τις αρχές και θα διασφαλίσει την ικανοποίηση των νόμιμων συμφερόντων της Ελλάδας».

Τι ρολό έπαιξε η εταιρεία «Manatos & Manatos» που χρησιμοποίησε η ελληνική κυβέρνηση στην αποδέσμευση του Κλίντον από την υπόσχεση του αυτή, όταν έγινε πρόεδρος;

Γιατί αφού το ’92 η Ευρωπαϊκή ένωση είχε ψηφίσει να μην αναγνωριστεί το κράτος των Σκοπιών, αν το όνομα του κράτους εμπεριείχε τη λέξη Μακεδονία, αυτό στη συνέχεια δεν τηρήθηκε;
Φταίνε αυτοί ή μήπως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ;
Ακούστε τι είπε σε μια πρόσφατη δήλωσή του ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς, στην εκπομπή «Οι φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά στο τηλεοπτικό κανάλι "MEGA" στις 16/11/2004.

«Εκείνη την στιγμή στη σύσκεψη αυτή (6 Μαρτίου) ενόψει του γεγονότος ότι εγώ έπρεπε σε τρεις ημέρες να πάω στις Βρυξέλες να συζητήσω με Μπέικερ και Υπουργούς των Εξωτερικών, ο Μητσοτάκης λέει πρέπει να έχουμε μια δεύτερη γραμμή άμυνας. Τι θα γίνει εάν οι Αμερικανοί δεν θελήσουν να αναγνωρίσουν αυτό το οποίο έχουν αναγνωρίσει οι Ευρωπαίοι, τους τρεις όρους;

Μα δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δεχθούν παρά εάν εμείς δεν δώσουμε την μάχη. Μου λέει δεν σου κρύβω, παρουσία των άλλων, ότι εγώ το θέμα του ονόματος δεν το θεωρώ σημαντικό. Λέω τότε κύριε Πρόεδρε, μου λέτε αυτό που έχετε πει στον Ελληνικό λαό, αυτό που έχει αποφασίσει το Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών, αυτό το οποίο λέτε εσείς προς τον Ελληνικό λαό, άλλο τι μας λέτε εδώ, να βγω εγώ και να πω τα αντίθετα στο εξωτερικό; Πώς θα το κάνω; Πηγαίνω έξω και, κύριε Παπαχελά, ποτέ δεν έχω αισθανθεί τόσο άσχημα και δεν θα ήθελα ποτέ άλλος Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών να αισθανθεί το ίδιο άσχημα. Έγινα περίγελος. »

Ο κρις Σπυρου αναφερει σχετικά:
"Το θέμα Κλίντον όμως ήταν το πιο σοβαρό. Ο Μπίλ Κλίντον είχε δεσμευτεί στους Ελληνοαμερικανούς υποστηρικτές του και ο Κλίντον θα τηρούσε την δέσμευσή του. Γι' αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος. Επομένως οι αρχιτέκτονες της συμβιβαστικής λύσης ρισκάρανε το βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας από την Κυβέρνηση Κλίντον εάν προτείνανε αναγνώριση των Σκοπίων με ονομασία που περιείχε την λέξη «Μακεδονία». Μόνον οι Ελληνοαμερικανοί ηγέτες μπορούσαν να αποδεσμεύσουν τον Μπίλ Κλίντον. Εξάλλου αυτοί τον δέσμευσαν στις 3 Οκτωβρίου 1992."

Έτσι κατασκευάσθηκε προσεκτικά ένας σύγχρονος «Δούρειος Ίππος»! Ιδού τι έγινε.

«... στις 7 Απριλίου 1993 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε την αναγνώριση του νέου κράτους και φυσικά έτσι ψήφισε και η Ελλάδα! Εκείνη την ημέρα ένα κομμάτι από την Ελληνικότητά μου πέθανε. Έτσι λοιπόν εάν σας ρωτήσει κανείς πότε αναγνωρίστηκε (γεννήθηκε) το πρώτο και μόνο μη Ελληνικό κράτος με το όνομα «Μακεδονία» να του πείτε στις 7 Απριλίου 1993.

Αν σας ρωτήσει ποιά ήταν η θέση της Ελλάδος, να πείτε ότι ψήφισε υπέρ!

Αν σας ρωτήσει πώς ψήφισε η Αμερική να του πείτε και αυτή ψήφισε υπέρ.

Αν σας ρωτήσει γιατί οι Ελληνοαμερικανοί φίλοι του Μπίλ Κλίντον του ζήτησαν να αλλάξει την θέση που είχε πάρει στις 3 Οκτωβρίου 1992 να του πείτε γιατί η Ελληνική κυβέρνηση τους ζήτησε να το κάνουν!...»

Για περισσότερα στοιχειά μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση οπού ο ελληνοαμερικανος πολιτικός Κρις Σπύρου αναλύει το θέμα με τον καλύτερο τρόπο. http://www.antibaro.gr/society/spurou_makedonia.php

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρθρα όπως αυτό είναι ο λόγος που προσπάθησαν να φιμώσουν τα blogs, αυτά δεν τα ακούς πουθενά αλλού. όσο για τα Σκόπια το θεωρό δυστυχώς χαμένη υπόθεση. δεν έχουμε ηγέτες, βλέπεις στην Ελλάδα τέτοιες θέσεις κληρονομούνται, ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε. έτσι έχουμε άτομα άσχετα με το αντικείμενο να χειρίζονται φοβερά πράγματα, ουσιαστικά την χάραξη νέων συνόρων στα βαλκάνια.
ο «λαός» είναι γενικά αδιάφορος και τους ψηφίζει βεβαίως κάθε 4 χρόνια

Ανώνυμος είπε...

Tha sas pw mono ena pragma:

Kathomai prin mia wra sto saloni me 2 filous Ollandous. Kathws, loipon, serfarw kai xazevw sto press-gr, vlepw ena link pros ena eleeino site, kata to opoio oi "Makedones" katektisan tous Ellines klp paramythia,to opoio exei kai antistoixous xartes(!), sxediagrammata, klp.

Gyraei o enas filos to vlemma stin othoni tou pc kai leei "Ah, Macedonia", opou egw gyrnaw vevaiws kai tou eksigw en syntomia to story. To paidi DEN EIXE KSANAKOYSEI TIPOTA APO AYTA, kai apla iksere oti kapou sta Valkania uparxei mia xwra me to onoma Makedonia (oxi Republic, FYROM, klp. Sketo).

Katalavenete vevaia pou thelw na kataliksw. O,ti egine, egine, gia na min paramythiazomaste me "veto" klp. Mallon tipota den mporei na swthei, kai ntropi se autous pou den ekanan tipota.

P1

PS An thelete na eknevristeite, to link einai http://www.bulgarmak.org/makedonia.htm

Ανώνυμος είπε...

Θέμα: Ένας Κατωμακεδών στην οδό Βουκουρεστίου
Συντάκτης: Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Ημερομηνία καταχώρησης: 9η Μαρτίου 2008





Περπατώ στην οδό Βουκουρεστίου των Αθηνών και συλλογίζομαι τί σημαίνει για μένα η ονομασία αυτού του δρόμου. Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη με ρίζες του πατέρα μου και των παππούδων μου από την Δυτική Μακεδονία σημειώνω με συγκίνηση ότι ο δρόμος οφείλει την ονομασία του στην Συνθήκη του Βουκουρεστίου της 17-7-1913. Τότε που η διπλωματία του Βενιζέλου αξιοποίησε την γενναιότητα του Ελληνικού Στρατού και τις νίκες μας στους δύο Βαλκανικούς Πολέμους και κέρδισε με την υπογραφή συμμάχων και αντιπάλων την ελευθερία της Μακεδονίας.

Κι τώρα κατά μία περίεργη συγκυρία καλείται η ηγεσία μας πάλι στο Βουκουρέστι , στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις αρχές Απριλίου, να ξαναδώσει μάχη διπλωματική και να κατοχυρώσει με ένα ξεκάθαρο ΒΕΤΟ την αξιοπρέπειά μας και την ιστορική κληρονομιά της Μακεδονίας μας.



Ναι, είναι σαφές ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς το ΒΕΤΟ κατά της ένταξης των Σκοπίων στην Ατλαντική Συμμαχία. Αφού ασκήσουμε αυτό το δικαίωμά μας ας καθήσουμε ήρεμα όλοι μαζί, ηγεσία και λαός, και ας ξανασκεφθούμε. Είναι σωστό να δίνουμε τη μάχη οχυρωμένοι πίσω από το όνομα Άνω Μακεδονία; Το λέω αυτό διότι από πολλά χείλη πολιτικών και από γραφίδες δημοσιογράφων αυτή την πρόταση ακούω και διαβάζω. Νομίζουν καλοπροαίρετα όσοι υποστηρίζουν αυτή την ονομασία ότι θα διασφαλίσει τα εθνικά μας συμφέροντα. Πιστεύω ότι έχουμε αυτοπαγιδευθεί πίσω από το όνομα Άνω Μακεδονία και δεν βλέπουμε τα προβλήματα. Θυμίζω ορισμένα:


1. Το όνομα Άνω Μακεδονία, ως προτεινόμενο επίσημο όνομα του γειτονικού κρατιδίου, δεν μας συμφέρει από πλευράς ιστορικής –αρχαιολογικής. Είναι οδυνηρή παραχώρηση ιστορικών τίτλων που ανήκουν από την πρώιμη αρχαιότητα στην σημερινή ελληνική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Η κ. Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη, Δρ Αρχαιολογίας και υπεύθυνη των ανασκαφών της Αιανής Κοζάνης, καταγράφει τις ιστορικές μαρτυρίες σε ένα πολύ τεκμηριωμένο άρθρο της στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΚΟΖΑΝΗ (www.efkozani.gr) στίς 25-2-2008. Η εκλεκτή αρχαιολόγος μάς θυμίζει ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Άνω Μακεδονία την περιοχή που αντιστοιχεί στους σημερινούς νομούς Φλωρίνης ( αρχαία Λυγκηστίς και μέρος της Πελαγονίας), Καστορίας ( αρχαία Ορεστίς), Κοζάνης (αρχαία Ελίμεια και Εορδαία) καί Γρεβενών (αρχαία Τυμφαία). Η Άνω Μακεδονία μνημονεύεται για πρώτη φορά στον Ηρόδοτο και συγκεκριμένα σε δύο χωρία, στο 7.134.4 και στο 8.137-139. Σχετικές αναφορές του όρου υπάρχουν και στον Θουκυδίδη και στον Στράβωνα. Οι Άνω Μακεδόνες-σημερινοί Δυτικομακεδόνες- είχαν καθοριστική συμμετοχή στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως ο ταξίαρχος Κοίνος ο Πολεμοκράτους, αρχηγός της Ελιμειώτιδος Φάλαγγος. Αυτόν τον ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε σε ένα πολυεθνικό και θνησιγενές κατασκεύασμα του τιτοϊκού ολοκληρωτισμού;




2. Διαφωνώ με την παραχώρηση του όρου Άνω Μακεδονία, διότι και αυτό το όνομα όπως και κάθε άλλο σύνθετοι όνομα ενισχύει και νομιμοποιεί τον σκοπιανό αλυτρωτισμό. Υποτίθεται ότι κάνουμε τόσες συζητήσεις και τόσες διπλωματικές προσπάθειες για να ακυρώσουμε το εθνικιστικό ιδεολόγημα του μακεδονισμού που έχει ως όχημα το όνομα του κράτους. Η παραχώρηση του ονόματος Άνω Μακεδονία με την υπογραφή μας πλέον –εδώ είναι το κλειδί- θα τους δώσει το δικαίωμα να διακηρύσσουν διεθνώς ότι αυτοί είναι η Άνω Μακεδονία που θα έλθει να «ελευθερώσει» τα καταπιεσμένα αδέλφια στην Κάτω Μακεδονία, δηλαδή στην «Μακεδονία του Αιγαίου», όπως οι ίδιοι ονομάζουν την Βόρειο Ελλάδα. Κακά τα ψέμματα. Κάθε σύνθετη ονομασία ενθαρρύνει την σκοπιανή προπαγάνδα. Τουλάχιστον τώρα δεν έχουν την υπογραφή μας. Αν υπογράψουμε, όμως, νομιμοποιούμε αυτά που μας ενοχλούσαν και θα συνεχίσουν ακόμη πιο έντονα να μας ενοχλούν.



3. Η Ελλάς δεν πρέπει να παραχωρήσει το όνομα Άνω Μακεδονία για λόγους εθνολογικούς. Έστω –υπόθεση εργασίας - ότι δέχονται να λέγονται διεθνώς και έναντι πάντων Άνω Μακεδονία. Αυτό θα είναι το όνομα του κράτους. Το έθνος όμως δεν θα λέγεται ανωμακεδονικό, θα λέγεται σκέτο «μακεδονικό» και μάλιστα με την συναίνεσή μας πλέον. Κανείς δεν μιλά για λαό Μεγαλοβρετανών ή για Μεγαλοβρετανούς υπηκόους . Όλοι τους λένε απλά Βρετανούς αν και η χώρα λέγεται Μεγάλη Βρετανία. Θα έχουμε από τη μία πλευρά ένα κράτος που θα διαφημίζεται διεθνώς και με ελληνική αποδοχή ως κράτος (Ανω) Μακεδόνων, και από την άλλη μία ελληνική γεωγραφική και διοικητική περιοχή που θα προσπαθεί να θυμίζει στους ξένους ότι λέγεται Μακεδονία, αλλά δεν θα πείθει σχεδόν κανένα. Παντού θα ακούεται η διεθνής ονομασία Άνω Μακεδονία και μετά από λίγα χρόνια θα εκπέσει ο αδύναμος όρος (Άνω) και θα παραμείνει ο ισχυρός (Μακεδονία). Εμείς δε οι πραγματικοί Μακεδόνες δεν αποκλείεται να υποχρεωθούμε να δηλώνουμε Κατωμακεδόνες για να μην ενοχλούμε το κρατίδιο που θα χρησιμοποιεί διεθνώς τον όρο Μακεδονία και μάλιστα –ό μή γένοιτο- με δική μας υπογραφή. Είμαστε έτοιμοι να μετονομάσουμε τα ιδρύματά μας σε Αεροδρόμιο Κάτω Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Κάτω Μακεδονίας, Μουσείο Κατωμακεδονικού Αγώνος κλπ; Μήπως και εγώ πρέπει να δηλώνω Κατωμακεδών για να συμφωνώ με την «πολιτική ορθότητα»; Εάν δεν θέλουμε κάτι τέτοιο τότε ας απορρίψουμε το όνομα Άνω Μακεδονία για τα Σκόπια.



4. Εξάλλου πιστεύω ότι η διάθεσή μας να τους δώσουμε το όνομα Άνω Μακεδονία αποτελεί λάθος διαπραγματευτικό. Τον Δεκέμβριο του 1991 και τον Ιούνιο του 1992 κερδίσαμε δύο αποφάσεις της Ευρ. Ενώσεως που υποδήλωναν ότι το νεογέννητο κράτος των Σκοπίων πρέπει να αναζητήσει όνομα χωρίς τον όρο Μακεδονία. Δυστυχώς μόνοι μας υποχωρήσαμε από αυτές τις αποφάσεις και δεν τις αξιοποιήσαμε. Τώρα δεχόμαστε την σύνθετη ονομασία, Τα Σκόπια βλέποντας ότι κάναμε ήδη ένα βήμα πίσω περιμένουν να κάνουμε άλλο ένα τέτοιο βήμα και να δεχθούμε την διπλή ονομασία που τους βολεύει. Δηλαδή ένα όνομα που θα χρησιμοποιεί μόνο η Ελλάδα και το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για κάθε άλλη χρήση. Γι΄αυτό η σκοπιανή ηγεσία φαίνεται σήμερα αδιάλλακτη. Διότι τους δώσαμε μηνύματα υποχωρητικότητος και περιμένουν την επόμενη ευγενική χειρονομία μας!

ΟΧΙ , λοιπόν, στην παραχώρηση του όρου Άνω Μακεδονία και σε οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς μόνος του - κότρα στο ρέμμα αντιστέκεται. Όπως έκανε τότε, και έμεινε σπίτι του για 11 χρόνια ενώ θα ήταν αρχηγός και πρωθυπουργός, όπως έκανε πριν έναν χρόνο (αντίθετα με τους ευωβουλευτές της Ν.Δ.) στο Ευρωκοινοβούλιο, δηλώνει σήμερα ότι δεν συμφωνεί με τη σύνθετη ονομασία. Μόνος του! Ρισκάροντας υπουργεία και εξουσίες! Μπράβο του!