Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Λύθηκε το «Σκοπιανό», για τον ΣΥΡΙΖΑ...

Η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη λύση το «Σκοπιανό»...ονομάζουνε τα Σκόπια απλώς «Δημοκρατία της Μακεδονίας»...

Από την εφημερίδα Αυγή:
«...Όχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν.
Η επικείμενη ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ,...δημόσια συζήτηση περί τα Βαλκάνια ακόμα κινείται μεταξύ αντιαλβανισμού και σκοπιανοφαγίας από τη μια και ενός αντιαμερικανισμού από την άλλη, που περιγράφει αλλά δεν εξηγεί σχεδόν τίποτα... Η απειλή για την ειρήνη και την πολυεθνική συμβίωση είναι, στην πραγματικότητα, η φονική μηχανή που λέγεται ΝΑΤΟ ...Προϋπόθεση για την άρση αυτής της απειλής, λοιπόν, είναι η διάλυση του ΝΑΤΟ»
Ακολουθούν υπογραφές κυρίως μελλών του ΣΥΡΙΖΑ - Το πλήρες άρθρο θα το βρείτε εδω»

Πώς μπορεί κάποιος αριστερός να μιλάει για αντιαμερικανισμό; Πρώτη φορά το ακούω αυτό, χμμμμ, περίεργο...Τώρα το’πιασα, άλλο το ΝΑΤΟ... και άλλο η Αμερική, πώς τα είχα μπερδέψει εγώ έτσι, συγνώμη λάθος.

Επίσης κατάλαβα ότι τα Σκόπια λειτουργούν αυτόνομα, πώς πίστεψα ότι είναι αχθοφόροι των ΗΠΑ. Κυρίως όμως κατάλαβα γιατί ο Τσίπρας δεν έκανε δημόσια δήλωση για τα Σκόπια, τη να έλεγε άλλωστε, σύντροφοι ας αυτοπροσδιοριστούν η γείτονες μας όπως θέλουν, δηλαδή Δημοκρατία της Μακεδονίας;;;
Όταν η πατρίδα σου βάλετε και υιοθετείς ενσυνείδητα και με πλήρη γνώση τέτοιους ρόλους δεν είσαι απλά προδότης - είσαι κουκουλοφόρος! Το μόνο που αλλάζει από τους γνωστούς κουκουλοφόρους των Γερμανών είναι ότι οι τωρινοί είναι κουκουλοφόροι Αμερικανών. Επίσης αναφέρουμε και την συμπεριφορά δημοσιογράφων που άλλος λίγο ο άλλος πολύ, κρυπτόμενοι δήθεν πίσω από πολιτικές σκοπιμότητες (που σε καμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε) παίζουν παιχνίδια πολύ πιο βρόμικα, όχι κομματικών μηχανισμών που υπηρετούν, άλλα ξένων κέντρων, για να διαμορφώσουν την γνώμη και να παγιώσουν την αντίληψη στον κόσμο ότι το όνομα, τα σύνορα, και λοιπά είναι πράγματα που ή δεν μπορούμε να επηρεάσουμε ή ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί, η ότι δεν έχουν και καμία σημασία, και στο κάτω - κάτω τι να κάνουμε βρε αδερφέ...ένα όνομα είναι.

Μερικά από τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών, θα φανούν αν όχι αύριο τότε στο πολύ κοντινό μέλλον. Όταν ίσως κάποιοι άλλοι «ακαδημαϊκοί» και «δημοσιογράφοι» θα μας μιλάνε για άλλες πιο μικρότερες και αυτόνομες Ελλάδες.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ΟΛΟΙ τους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Γιατι αν υπήρχε ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ που να διαφωνούσε με αυτά τα αίσχη το λιγότερο που έπρεπε να κάνει θα ήταν να μαζέψει τα μπογαλάκια του και να πάει σε άλλο μαντρί.

Απο εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ απλά κάνει την δουλειά που είναι διατεταγμένος να κάνει. ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΥΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.

Άλλο είναι το πρόβλημα...

Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 18%. ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΠΑΘΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΘΟΛΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ! Αυτοί την... δουλειά τους κάνουν.

[μου επιτρέπεις αναδημοσίευση;]

mediaspotgr είπε...

Και βέβαια μπορείς να το αναδημοσιεύσεις.
Σχετικά με το 18% των δημοσκοπήσεων, είναι το νέο όπλο διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, μια δημοσκόπηση και τελειώσαμε. Το κατεστημένο προβάλει τις αξιώσεις του με την δημοσκόπηση δημιουργώντας κλίμα, δεν καταγραφούν την λαϊκή βούληση. Θα ήταν αστείο άλλωστε.
Μέσω δημοσκοπήσεων δεν εκφράζεται η γνώμη του λαού , εκφράζονται οι προσταγές της εξουσίας, άλλωστε οι σκλάβοι, τι γνώμη να έχουν όταν τα αφεντικά προστάζουν. Αν θες δες παλαιότερο κείμενο γι’ αυτό http://mediaspotgr.blogspot.com/2008/03/blog-post_7877.html

Φιλικά
Alex

mediaspotgr είπε...

και ενας ωραιος τιτλος ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΣ:ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ Ε.Π.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:

- Για την Ευρώπη,

- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);

- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).

- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.

- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε "Να ένας άξιος πολιτικός!" Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!