Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Όταν ο λαός ψηφίζει τον Δικτάτορά του

"Φοβάμε γι' αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα"

Δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή. Συμμετοχή στη διοίκηση, στις αποφάσεις, στα κοινά. Συμμετοχή των πολιτών, όχι σαν το «ντεκόρ» στις παρελάσεις, αλλά σαν κεντρικό και κυρίαρχο στοιχείο.
Η εξουσία όμως θέλει τον πολίτη άβουλο και ανίκανο να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση. Να σκαλώνει πάντα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, και των διαδικασιών, στις συμπληγάδες του κομματισμού, και στους υφάλους της κάθε σκοπιμότητας ή και ανάγκης.

Αν δεν απαιτήσει η πλειοψηφία των πολιτών, η εξουσία να πηγάζει πραγματικά από αυτούς και όχι από παράγκες και μαγαζιά που στήθηκαν, τότε είναι άξιος της τύχης του ο λαός αυτός.

Δεν ωφελεί να διαδηλώνει για το ασφαλιστικό, την αύξηση των μισθών και αλλά παρόμοια, αν δεν έχει καταστεί ο πολίτης κυρίαρχο και ενεργό μέλος της διαδικασίας διακυβέρνησης της χώρας.

Την συμμετοχή του πρέπει να διασφαλίσει στην διακυβέρνηση του τόπου, και να αγωνιστεί γι’ αυτή, έξω από κάθε κομματική μηχανή αν χρειαστεί. Για να γίνει και να καθιερωθεί η βούληση του πολίτη, και του λαού, το μόνο κυρίαρχο πρόσταγμα.

Τα πράγματα είναι απλά για να μην ξεγελιόμαστε, και να μην εξαγοραζόμαστε ως πολίτες φτηνά. Γιατί δεν νομίζω να κοροϊδευόμαστε από καμία εξουσία, απλώς μας εξαγοράζουν πολύ φτηνά. Αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι ας παλέψουμε , ας απαιτήσουμε :

  • Καθιέρωση Δημοψηφίσματος για να εκφράζεται σε σημαντικά ζητήματα η βούληση του λαού, αλλά και για την δέσμευση των κυβερνήσεων σε αυτό που ο λαός θέλει.
  • Δυνατότητα εκλογών – δημοψηφίσματος στη μέση της κυβερνητικής θητείας για την συνεχίσει η μη του έργου της υφισταμένης κυβέρνησης. Κάτι ανάλογο υπάρχει και στη Καλιφόρνια.
  • Η αποχή των πολιτών στις εκλογές να αφαιρεί ανάλογες έδρες από το κοινοβούλιο, 30% αποχή, μείον 90 βουλευτές.
  • Αποχή από τις εκλογές πάνω από 50% αυτόματα να σημαίνει επανάληψη των εκλογών, εντός 1 μηνός, αλλά με διαφορετικές ηγεσίες στα κόμματα. Αφού έτσι και αλλιώς ο λαός δια της αποχής του αποδοκίμασε τις ηγεσίες αυτές, και τα προγράμματα τους.
  • Εντολή διακυβέρνησης για ξεκάθαρο και επίσημα κατατεθειμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, σε ανεξάρτητη θεσμική αρχή. Με άλλα λόγια σου δίνω εντολή για να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα.

Αν θέλουμε τα μηνύματα που στέλνει ο λαός να έχουν αντίκρισμα. Αν υπάρχει ψήγμα δημοκρατίας στο πολιτικό μας σύστημα και δεν είναι μια στυγνή δικτατορία που ο λαός ψηφίζει μόνο τον δικτάτορα του κάθε τέσσερα χρονιά. Τότε το Σύνταγμα πρέπει να αναθεωρηθεί και να διασφαλίζει τα παραπάνω.

Έργα και όχι λόγια, όχι τερτίπια με πρόσθεση και αφαίρεση 40 , 50 , και 60 εδρών για να αρπάξουμε την εξουσία. Η εξουσία πηγάζει από τον λαό και την βούληση του και όχι από εκλογικούς νόμους μαγειρεμένους κάθε φορά, για να αρπάζουμε την εξουσία.
Αυτό είναι φασισμός. Και ο φασισμός δεν έχει χρώμα ούτε γαλάζιο ούτε μπλε ούτε πράσινο ούτε κόκκινο, το χρώμα του είναι πάντα μαύρο.

ΥΓ. Με την συνεχή πλύση εγκεφάλου από παντού, σχολεία, πολιτεία, κόμματα, και την συνδρομή των εργολάβων της ενημέρωσης όλα αυτα ίσως στους περισσοτέρους να φαντάζουν ρομαντικά. Εκεί καταντήσαμε να θεωρούμε τα δικαιώματά μας ρομαντικές επιδιώξεις

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την θεματολογία σας… Δυστυχώς εκεί που έχουμε φτάσει δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για την λαϊκή βούληση!!
Anyway, εγώ αυτό που θα ήθελα να εκφράσω εδώ είναι το πώς άραγε μπορεί ο απλός πολίτης να απαιτήσει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για όλη αυτή την κακοδιαχείριση και τη ρεμούλα των τόσων χρόνων που μας έφτασαν σε αυτή την κατάντια????? Τι πρέπει να κάνουμε? Έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση γιατί υπάρχει ΑΝΟΜΙΑ, ΑΣΥΛΙΑ και ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ για όλους αυτούς τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΕΥΤΕΣ και ΚΛΕΦΤΕΣ που μας περνάνε για κορόιδα!!!! Πρέπει να απαιτήσουμε την εφαρμογή των νόμων, και την άρση του ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ!!!
Τι άλλο περιμένουμε να δούμε για να βγούμε στους δρόμους ρε παιδιά???? Κάποιος πρέπει να κινητοποιήσει όλον αυτό το λαό που έχει δύναμη - αν είναι ενωμένος…
Πέρα από κόμματα και συνδικαλισμούς, πρέπει όλος ο λαός να απεργήσει και να πάει έξω από τη Βουλή και να απαιτήσει να βρεθούν οι κλέφτες και να πληρώσουν!!!
Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι!!! Μήπως να μαζευτούμε και να κάνουμε μήνυση κατά αγνώστων για όλο αυτό το χάλι? Δεν έχουμε το δικαίωμα?

Μετά τιμής
Κ.Π.>