Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Το μεγάλο φαγοπότι

Νομιμοποιούν την παρανομία. Πράξη εφαρμογής σχεδίου πόλης

Ένα ατελείωτο αλλαλούμ νόμων και διατάξεων, καταστρατηγεί κάθε έννοια νομιμότητας, δίνοντας την δυνατότητα στους «επιτήδειους» και στα λαμόγια που λυμαίνονται τους ΟΤΑ να δημιουργούν περιουσίες σε βάρος του κάθε ιδιοκτήτη.

Ανεξέλεγκτα και ασυνείδητα Δήμοι, Νομαρχίες, Πολεοδομίες κλπ. κόβουν και ράβουν βασιζόμενοι σε ένα νομικό πλαίσιο που ακόμη και αν έχουν κάνει «λάθος» (π.χ. κατά την τελική πράξη εφαρμογής) ζημιώνοντας ιδιοκτήτες οικοπέδων, δεν είναι υποχρεωμένη η διοίκηση στην διόρθωση της πράξης αυτής μετά την πάροδο 60 ημερών!!!
Καταστρατηγούν κάθε έννοια του δικαίου.
Δεν φταίνε όμως αυτοί, φταίει το νομικό πλαίσιο που ο νομοθέτης εν γνώση της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας έχει θεσμοθετήσει για να μπορούν να αρπάξουν ιδιοκτησίες. Καλυπτόμενοι πίσω από ασάφειες και χωρίς καμιά επίπτωση και τιμωρία γι’ αυτά που κάνουν.

Υπόλογοι είναι όλοι, βουλή, βουλευτές, υπουργοί, δήμαρχοι, νομάρχες, που καθιστούν τους «γνωστούς» ανθρώπους των πολεοδομιών, τα αρπακτικά, κυρίους στην ιδιοκτησία των άλλων.
Έτσι δουλεύει το κράτος και έτσι μεθοδεύουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις την καταπάτηση κάθε δικαιώματος για τους πολίτες, ακόμα και γι' αυτό της ιδιοκτησίας. Χωρίς καμιά κύρωση για αυτούς που το πράττουν .
Νομιμοποιούν την παρανομία, έρμαιο και αβοήθητος ο πολίτης χωρίς καμιά προστασία.

Οι νόμοι δεν γίνονται για να επιβάλουν κράτος δικαίου αλλά για να προφυλάξουν τους κλέφτες από το να πάνε στην φυλακή.

Αχιλλέας Σ. - ένας αγανακτισμένος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: