Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Περί ασφαλιστικού και άλλων δεινών

Πλήγμα στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων:

η εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών, η ανασφάλιστη εργασίας, η ανεργία, η μη χορήγηση από το κράτος των χρημάτων που θα έπρεπε να είχαν δαπανηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα ασφαλιστικά ταμεία, η διαφθορά..., γιατί δεν ξεκινάνε από εκεί;


Αν πράγματι υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, πώς εξηγείται την ευκολία και τον τρόπο που διασπαθίστηκε το χρήμα των ταμείων στα δομημένα ομόλογα;

Με τις μίζες των 250 και 300 εκατ. ευρώ, τις αβέβαιες και έωλες επενδύσεις στην άμμο, που μόνο εξασφαλισμένη χασούρα παρέχουν στα ταμεία. Ενώ κάνουν πλούσιους τους «μεσάζοντες».

Έφτασαν ομόλογα να πούλιουνται στο 67% της αξίας τους, δηλαδή 33% ζημία για τα ταμεία που - μας λένε ότι - βουλιάζουν.

Ναι βουλιάζουν, αλλά από την κλοπή, από την κατασπατάληση των αποθεματικών τους, τις αυθαιρεσίες, και από την συστηματική αφαίμαξη που επιβάλει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία στα ταμεία.

Γι’ αυτό το λόγω θέλουν και άλλα χρήματα, να τα βάλουν στις τσέπες τους πάλι, γι’ αυτό επιβάλετε η αναμόρφωση του ασφαλιστικού, με αυτόν τον τρόπο. Γι’ να μπορούν να συνεχίσουν να κλέβουν ασύδοτοι.

Είμαστε υπέρ της σωστής και δίκαιης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, χωρίς προνόμια συντεχνιών, πατρικίους και πληβείους, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη όπως πρέπει να υπάρχει σε ένα κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: