Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ζητείται Πατρίς…

Μέσα σ΄ αυτό τον χαλασμό των ημερών , σ΄αυτό τον καθημερινό βομβαρδισμό της αναδιάρθρωσης , της πτώχευσης, των επιτοκίων, του ΔΝΤ,  της δόσης και όλων των άλλων που μας λένε, δεν δίνουμε την προσοχή που πρέπει σε μερικά πράγματα που είναι πολύ σημαντικά.
θέλουν να μας κάνουν να βάλουμε στην άκρη τις δυσκολίες της καθημερινότητας μας. Να ξεχάσουμε ότι είναι σημαντικό και απαραίτητο για  την επιβίωση μας,  και να αποδεχτούμε  αυτά που μας επιβάλουν
Ο «βομβαρδισμός» έκανε να φαίνονται ασήμαντα πράγματα που γι΄ μας είναι η ζωή μας . Έτσι δεχόμαστε σαν αναγκαίο κακό που δεν μπορούμε να πολεμήσουμε, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή , την επιβολή και νέων  φόρων , και νέων μέτρων, και νέων περικοπών. Αυτά δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε μας λένε, 
 φορολογούν  μέχρι τον  αέρα που αναπνέουμε , και εστιαζόμαστε σ΄αυτά που μας περνάνε ότι είναι τα «σπουδαία» και τα σημαντικά.
Αν θα αναδιαρθρωθεί το χρέος, αν θα πάρουμε την δόση, και όλα αυτά που μας σερβίρουν επικοινωνιακά από τα διεφθαρμένα μέσα τους που υπάρχουν για να μας παραπληροφορούν.
Η ζωή όμως είναι σ΄αυτά που μας χρειάζονται , σ΄αυτά που πρέπει να βρούμε και να έχουμε για να επιβιώσουμε και για να ζήσουμε.
Πατρίδα έλεγε ο Ευριπίδης είναι ο τόπος που ο πολίτης ευημερεί, και εμείς εδώ δεν έχουμε πατρίδα.
Ούτε η μετάθεση της συζήτησης και της προσοχής από τα ΜΜΕ, στο αν η χώρα τα «καταφέρει» ή όχι, μπορεί να απομακρύνει το επιτακτικό και αναπόφευκτο ερώτημα αν θα τα καταφέρουμε εμείς ως άτομα και πολίτες της χώρας.
Μιας χώρας που ποτέ δεν άνηκε στους πολίτες της, που ποτέ δεν παρείχε  έστω και στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά στους πολίτες.  
Μια χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία , χωρίς μέριμνα. Και έρχεται τώρα αυτό το σύστημα που δόμησε την χώρα αυτή και την στήριξε στην στυγνή εκμετάλλευση του πολίτη, να μας πει ότι προέχει η «πατρίδα».
Σίγουρα γι΄αυτους που χρειάζονται τα χρήματα που δάνεισαν με αντάλλαγμα τόκους, προέχει η «παρτίδα» από τους πολίτες.
Δεν μπορεί να υπάρξει όμως παρτίδα χωρίς πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: