Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Όσο υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι...

Εμείς θα ελπίζουμε...

Με αφορμή την πρόσφατη πρόταση τόσο του Πασοκ όσο και του Συν προς την Κωνσταντίνα Κούνεβα να κατεβεί ως υποψηφία στο ευρωψηφοδελτιο τους, εκφράζουμε για μια ακόμα φορά το σεβασμό μας για το μεγαλείο της γυναικάς αυτής.
Η δήλωση της στην παραπάνω πρόταση αποστομωτική και αντάξια του αγώνα της για ένα δίκαιο κόσμο. Ένα κόσμο χωρίς συμβιβασμούς όταν το δίκαιο νικιέται από το άδικο, χωρίς αγώνες με το «αζημίωτο», ένα κόσμο χωρίς το «για την πάρτη μου».

Η απάντηση της είναι και η λύση σε όλα και σε όλους που αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν για να αλλάξουν τα πράγματα, ξεχνώντας πάντα τον μικροαστικό ευατουλη τους, που δεν δέχονται ποτέ να αποχωριστούν.

Αποστομωτική ήταν η κ. Κουνεβα στην Ψηφοθηρική πρόταση που δεν θα άφηνε αδιάφορο κανένα νεοέλληνα, που θα την έκανε και σημαία του και σύμβολο δικαίωσης. Αλλά αυτή δεν είναι νεοέλληνας και προτίμησε να ακολουθήσει άλλους δρόμους...
«...Όταν τη ρωτήσαμε είπε με αυστηρό ύφος ότι δεν δέχεται να ενταχθεί ούτε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανενός άλλου κόμματος. Μόνο αν κατέβει επίσημα στις εκλογές η Παναττική Ένωση Καθαριστριών, τότε θα δεχθεί να συμμετάσχει. Η Κωνσταντίνα ήταν κατηγορηματική: δεν θέλει να την προσεγγίσει κανένα πολιτικό κόμμα για να της προτείνει θέση στο ψηφοδέλτιό του. Μέσα από τη δράση της για τα εργασιακά δικαιώματα των καθαριστριών γνώριζαν την ύπαρξή της. Κανένας όμως δεν της είχε προτείνει θέση όταν ήταν καλά. Τώρα που δέχθηκε την επίθεση τη θυμήθηκαν; Ε, τώρα η Κωνσταντίνα δεν θέλει να δει κανέναν τους μας είπε να μην επιχειρήσουν καν να την επισκεφτούν στο νοσοκομείο...»

Η περηφάνια και το επίπεδο αυτής της γυναικάς με συγκλονίζουν.

Αποτελεί πραγματικά φάρο ελπίδας για τον κάθε πολίτη και τον κάθε σκεπτόμενο και αγωνιζόμενο άνθρωπο.
Είναι παρήγορο να ξέρεις ότι τελικά υπάρχουν και άνθρωποι, αυτή η μικρή ασήμαντη πλέον κατηγορία πλασμάτων που σκέφτεται, αγωνίζεται, έχει αισθήματα και αρχές που δεν τις ξεπουλάει και δεν τις ανταλλάσσει ούτε με χρήμα ούτε με δόξα.

Κυρία Κουνεβα μας τιμάτε και μας εμπνέεται με την στάση σας, τον αγώνα σας, και την παρουσία σας σαν άνθρωπος, σε μια χώρα που τίποτα και κανένας δεν στέκεται πλέον όρθιος είστε το μόνο άτομο που φαίνεται .
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: