Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Γιατί ΤΩΡΑ ;;;

Το ξαναλέμε, για να γίνει αυτό που έχει συμφωνηθεί από καιρό πρέπει να αδρανοποιηθεί ο πολίτης και να καμφουν οι οποίες αντιστάσεις του.
Και φυσικά δεν μιλάμε για τα δημοσιοϋπαλληλικά τρωκτικά και τους δυνάστες του πολίτη που έχουν ταμπουρωθεί στα γραφειάκια τους με μασες, ξάπλες, και αραλίκι.
 Δεν μιλάμε γι΄ αυτους που βγαίνουν στους δρόμους με μόνη απαίτηση να «μονιμοποιηθούν», λες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος επιβίωσης εκτός από το να κάθεσαι και να πληρώνεσαι .
Μιλάμε για τις αντιστάσεις όλων των άλλων που αποτελούν την καρδία του παραγωγικού ιστού της χώρας , όσοι και αν έμειναν ακόμα.
Το παιχνίδι λοιπόν πρέπει να είναι επικεντρωμένο στην μεγίστη δημιουργία πανικού σ΄αυτους, να παρακαλάνε, στ΄ όνομα της «διάσωσης» της χώρας, για νέα μέτρα, να λένε «γιατί αργείτε και δεν ξεπουλάτε».
Γιατί λοιπόν οι περίφημες ανακοινώσεις τώρα, γιατί η δεύτερη δόση των ανακοινώσεων μετά  το Πάσχα;;; και γιατί οι «διαρροές» περι αναδιάρθρωσης τώρα;;;
Γιατί ανεβαίνουν τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων και τα ασφάλιστρα κινδύνου επι των ελληνικών ομολόγων σε τέτοια ύψη τώρα;;;
Τώρα που η «ελληνική» κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξαγγείλει αυτή την «δέσμη μέτρων», και ουσιαστικά μπαίνουμε στο τελευταίο και καθοριστικό μέρος του δράματος.
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται η αδρανοποίηση του πολίτη, ο φόβος , ο τρόμος, ο πανικός, γι΄αυτό λοιπόν το λόγο η κυβέρνηση επέλεξε προσεχτικά την ημερομηνία αυτή , γιατί ήξερε ότι τώρα είναι η μεγίστη ευκαιρία για την δημιουργία αυτού του κλίματος .
Τώρα που λήγουν τα CDS, τα ασφάλιστρα δηλαδή κινδύνου επι των ελληνικών ομολόγων , και πρέπει οι επενδυτές που θέλουν να τα ανανεώσουν ν΄αγοράσουν καινούργια για να διασφαλίσουν την επένδυση τους στα ελληνικά ομόλογα.
Έτσι λοιπόν το παιχνίδι παίζεται ως εξής, δεν μπορεί να υπάρξει αύξηση των cds χωρίς την αυτόματη αύξηση στα επιτόκια των ομολόγων.

Το γιατί είναι απλό ο αντισυμβαλλόμενος που πουλάει τα
cds
είναι τράπεζα, που έχει παράλληλα στα χαρτοφυλάκια της και ελληνικά ομόλογα , έτσι δεν μπορεί να είναι διπλά εκτιθέμενη η τράπεζα και στα cds και να κατέχει και τα ιδια ομόλογα για τα οποία πουλάει ασφάλιστρα κινδύνου. Βγαίνει λοιπόν και πουλάει ομόλογα.. .
Από τη μια κερδίζουν οι «κερδοσκόποι» δηλαδή οι 3 μεγάλες τράπεζες που κατέχουν το 85% της αγοράς CDS, και από την άλλη ο τρόμος της επικείμενης χρεοκοπίας από την εκτίναξη των επιτοκίων των ομολόγων και των ασφαλίστρων κινδύνου δημιουργούν τις πλέον κατάλληλες συνθήκες πανικού για να εφαρμόσει η κυβέρνηση το «πρόγραμμα» της .
Έτσι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος, ο λαός όμως και η χώρα νηστικοί.
Οι ξένες τράπεζες που εκδίδουν CDS τα οικονομούν πουλώντας ασφάλιστρα επι των ελληνικών ομολόγων στα ύψη, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τα πληρώσουν επειδή η «αναδιάρθρωση» θα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζών. Και από την άλλη η κυβέρνηση σε τοπίο καμένης γης επιβάλει αυτά που είχε συμφωνήσει από την αρχή ότι θα πράξει.
Γι΄αυτό λοιπόν ΤΩΡΑ τα μέτρα.
Αλλά εδώ δεν πρέπει να παραλείψουμε και για ένα λόγο ακόμα, στις 15 Μαΐου πρέπει να ψηφιστεί από την ελληνική βουλή η αναθεώρηση της Λισαβόνας, που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο  για την ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας. Πρέπει λοιπόν για μια ακόμα φορά ο τρόμος να παίξει για να «σωθεί» για μια ακόμα φορά η χώρα, που με την ψήφιση του euro pact οδηγείται στο χάος και  ανοίγει διάπλατα η πόρτα της πτώχευσης.
Γι΄αυτό λοιπόν και οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών .
Το παιχνίδι ήταν στημένο από την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: