Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Πολίτες δίχως χώρα…

Οι θεωρίες περί κακών ξένων που επιβουλεύονται τα όσια και τα ιερά της ελληνικής φυλής δίνουν και παίρνουν. Το ίδιο και η κάλυψη που οι θεωρίες αυτές  παρέχουν στο σάπιο σύστημα που στήριξε και ανέπτυξε την διαφθορά και το ξεπούλημα.
Μέχρι και οικονομικούς «δολοφόνους» επιστράτευσαν στην προσπάθεια τους να απενοχοποιησουν το πολιτικό  και κοινωνικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα.

Δεν χρειάζονταν κακοί ξένοι «πράκτορες» για να φέρουν την Ελλάδα στην κατάντια αυτή που είναι, οι ντόπιοι παρακαλάνε να τους ανατεθεί ο ρόλος αυτός, κάνουν κυριολεκτικά ουρά και αποστέλλουν σε πάσα κατεύθυνση και βιογραφικά.

Στρατιές ολόκληρες , ασκέρια «μεσιταδων», ετοίμων με το σωστό αντίτιμο να εξυπηρετήσουν από την θέση που κατέχουν, να βάλουν την υπογραφή τους για να «γίνει η δουλειά»,  αυτή είναι η Ελλάδα του χτες, του σήμερα και θα είναι και του αύριο.
Αλλά για το κατάντημα της χώρας φταίνε οι «πράκτορες»…
Γι΄ όλα φταίνε οι «άλλοι», οι «πράκτορες» που γύριζαν την υφήλιο και υπέτασσαν στις ορέξεις τους, και στις «μεγάλες» δυνάμεις, φτωχές και ανήμπορες χώρες.
 Έτσι τι να σου κάνει και ο έρημος Έλληνας υπουργός και ο πρωθυπουργός, ο γενικός γραμματέας και σύσσωμο το διεφθαρμένο δημόσιο σύστημα, με το φόβο του ξένου  «πράκτορα» και των «αντιποίνων» σε περίπτωση άρνησης τους να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους.  Τελικά υπέκυπταν όλοι  και ενέδιδαν υπό το φόβο της απειλής κατά της ίδιας τους της ζωής, άνοιγαν διάπλατα τις τσέπες και τα χέρια τους έπαιρναν τη μίζα, έδιναν την σύμβαση, την υπογραφή, την άδεια, και η ζωή κυλούσε. Και κυλούσε και κυλάει  πλουσιοπάροχα γι΄αυτους που τα έπαιρναν και τα παίρνουν .
Έτσι έγινε η χώρα ένα μεγάλο χωράφι που για όλα φταίνε οι ξένοι, οι ιθαγενείς απλώς δεν είχαν εναλλακτικές λύσεις. Αυτά σερβίρει το ντόπιο προπαγανδιστικό μαγαζί.
Η αλήθεια όμως είναι ορατή ακόμα και στους τυφλούς, μια χώρα βουτηγμένη στην κυριολεξία στην συνδιαλλαγή και στην διαφθορά. Και στην πιο μικρή ενέργεια του πολίτη χρειάζεται το «μέσον» και το φακελάκι, αυτό είναι το νέο ελληνικό θαύμα που μεγαλώνει γενιές και γενιές, παρτα και άρπαξε το γενικό σύνθημα.
Δημόσιες υπηρεσίες, πολεοδομίες, δικαιοσύνη, νοσοκομεία , υπουργεία, όλα βουτηγμένα στις μίζες, στην διαφθορά  και στην «εξυπηρέτηση» με το αζημίωτο.
 Αλλά πρώτα και πάνω απ΄όλα βουτηγμένη η ίδια η ελληνική κοινωνία και οι Έλληνες πολίτες στην διαφθορά.
Η οικονομική χρεοκοπία είναι η απόρροια μιας γενικευμένης χρεοκοπίας της ίδιας της κοινωνίας και των ανθρώπων που την αποτελούν, δεν υπάρχουν δυνάμεις που να μπορούν να ανατάξουν την οικονομία αν πρώτα δεν ανατάξουν την ίδια την κοινωνία. Αν δεν επιβάλουν και δεν θεμελιώσουν, οι δυνάμεις αυτές,  ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος που δεν θα χρειάζεται να λαδώσεις για μια άδεια οικοδομής, δεν θα χρειάζεται να δώσεις φακελάκι για να σε περιθάλψει ο γιατρός ενός κρατικού νοσοκομείου, δεν θα σου τα παίρνει η ίδια η δικαιοσύνη…
Για να δούμε μια άλλη καλύτερη μέρα σ΄αυτή την χώρα, πρώτα πρέπει να φτιάξουμε χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: