Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Όταν η δημοκρατία αποφασίζει και διατάσσει


Σ’ αυτό τον τόπο ο καθένας κάνει ότι του αρέσει και του κάνει κέφι, ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα τα οποία αντιπροσωπεύει χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν, αρκεί να έχει ένα και μόνο πράγμα, την εξουσία.
Η εξουσία όμως δεν είναι απόρροια την λαϊκής ετυμηγορίας , η εξουσία του κάθε κόμματος στην Ελλάδα, γιατί κομματική είναι η εξουσία, είναι αποτέλεσμα μιας σειράς κάλπικων και απατηλών διαδικασιών, που σκοπό έχουν την νομή της εξουσίας με κάθε τρόπο, το άρπαγμα της κουτάλας έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.

Έτσι μ’ αυτό τον τρόπο όποιος καταφέρει με εκλογικά συστήματα και λοιπά τερτίπια να αποσπάσει ακόμα και το 22% των ψήφων του εκλογικού σώματος, γίνεται κυβέρνηση και κάνει ότι θέλει στην κυριολεξία για 4 ολόκληρα χρόνια. Χωρίς να μπορεί κανένας θεσμός να σταματήσει το οποίο αντιλαϊκό μέτρο, ενάντια στην λαϊκή βούληση, προσπαθήσει να εφαρμόσει. Κανένας, εκτός από τους βουλευτές που δίνουν στην εκάστοτε κυβέρνηση την αυτοδυναμία. Τόσο δημοκρατικά.
Ξεπουλιέται ο ΟΤΕ με διαδικασίες και πρακτικές που γίνονται μόνο σε προτεκτοράτα και σε χώρες που βασιλεύει η μπανάνα.
Και κανένας δεν μπορεί να εγείρει καμία ουσιαστική παρέμβαση για να θέσει ερωτήματα που από την απάντηση τους θα διαφανεί η αναγκαιότητα της ενέργειας αυτής, και κατ' επέκταση η ολοκλήρωση ή μη της πώλησης.
Γιατί; για ποιο λογο πωλείται ο ΟΤΕ; Τι εξυπηρετεί το κοινό συμφέρων η πώληση του; Τι εξυπηρετεί η μετάβαση του μάνατζμεντ στην κομπιναδορικη διοίκηση της Deutsche Telekom;

Γιατί ένας εθνικής σημασίας οργανισμός πού δεν είναι ζημιογόνος πωλείται; με ποιο αντικειμενικό σκοπό;

Γιατί ο μονός λόγος που θα μπορούσε να πουληθεί θα ήταν αν ο ΟΤΕ ήταν ζημιογόνος και ερχόταν ένας ιδιώτης με σκοπό να τον εξυγιάνει, αλλά εδώ δεν έχουμε τέτοια περίπτωση.
Εδώ έχουμε μια εύρωστη ελληνική επιχείρηση, που μόνο τα έσοδα της, και τις προμήθειες της, μπορεί να ενδιαφέρουν τους ιδιώτες που θέλουν να την αγοράσουν, δεν έχει να κερδίσει το κοινωνικό σύνολο τίποτα από την πώληση αυτή. Έχει όμως να χάσει πολλά, γιατί και να δείτε που θα βγούμε αληθινοί, το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο νέος επενδυτής θα είναι η αναπροσαρμογή των τιμολογίων.
Αυτού του είδους την ανάπτυξη φέρνει η κυβέρνηση , την ληστρική, την καταλήστευση του πολίτη από ιδιωτικά πλέον μονοπώλια.
Και το σημαντικότερο χωρίς κανείς στην δημοκρατία που ζούμε να μπορεί να πει τίποτα και να κάνει κάτι, o λαός έχει αποφασίσει.
Ελληνικέ λαέ...


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γκομενιλίκι και μαγκιά από τους χορτασμένους
και όλους τους υπόλοιπους τους έχουνε χ…
Δεν φτάνουν λένε τα λεφτά. Αμάν τους καημένους,
μα του Σεπτέμβρη η εντολή είναι απόλυτα σαφής,
και αν δεν το κατάλαβαν κάποιοι να τους το πούνε,
γρήγορα και συνοπτικώς όλα να πουληθούνε.
Είναι σαφής η εντολή σ’αυτό θα επιμείνουνε,
για να γενεί ανάκαμψη
κάποιοι θα πρέπει εξάπαντος λιγάκι να… κοντύνουνε.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΛΙΣΤΑ. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ.ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΜΩΣΤΟ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝΥ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕ.