Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Ραπανάκια για την όρεξη


Το θέμα της ακρίβειας δεν επιδέχεται μέτρων, δεν είναι ζήτημα κυρώσεων και παρατηρητηρίων, το θέμα της ακρίβειας είναι απλό, απλώς καταργείς τα μονοπώλια τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ.

Τόσο απλά, και τόσο γρήγορα. Όταν όμως υπάρχει βούληση , όταν το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα και όχι η πρόφαση για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.

Η Ελλάδα είναι ένα ατελείωτο καρτέλ, ένα ατελείωτο ολιγοπώλιο εταιρειών που λυμαίνονται την αγορά ελέω ελληνικής κυβερνήσεως.

Όλα τα άλλα περί μέτρων και τιμών των αγγουριών είναι προφάσεις και αποπροσανατολισμός.

Καταργείστε τα μονοπώλια και τα καρτέλ που σας στηρίζουν, και θα δείτε την ακρίβεια σε μια και μόνο στιγμή πως θα εξαφανιστεί δια μαγείας.

Πολιτικό είναι το ζήτημα, πολιτικό και διαχρονικό, ανεξαρτήτως κυβέρνησης και πολιτικών αποχρώσεων, τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια πάντα ανθούν και αποτελούν την πάγια μορφή διάρθρωσης της ελληνικής αγοράς.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΡΤΕΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ. ΑΛΚΜΗΝΗ

mikros fokion είπε...

Ειναι γεγονος οτι στην Ελλαδα δεν εχουμε την παιδεια για να αντιδρασουμε σε ο,τι σχεδιαζουν και υλοποιουν εις βαρος μας. για παραδειγμα η συνεχομενη και καλπαζουσα ακριβεια. μια λυση ειναι το μποϊκοταζ σε διαφορα προιοντα. ενα επιχειρημα αυτων που δεν θελουν να συμμετεχουν ειναι πως δεν μπορουν να στερηθουν βασικα προιοντα. θα συμφωνησω. μπορει ομως να γινει επιλεκτικα, αρκει να ειναι καθολικη η συμμετοχη. ας πουμε για τα γαλατα.
Να συμφωνησουμε ολοι οτι δεν θα αγορασουμε απο την Χ εταιρεια γαλατα μεχρι οι τιμες τους να ερθουν στα φυσιολογικα για την αγοραστικη μας δυναμη επιπεδα. οταν το ενα λιτρο γαλα στην Ευρωπη κανει 80-90 λεπτα με μεσο κατωτερο μισθο 1200 Ευρώ, στην Ελλάδα με το μισο μισθο η λογικη τιμη ειναι 45-50 λεπτα το λιτρο. αυτος ειναι ο στοχος. η εταιρεια που θα επιλεξουμε θα εχει 2 επιλογες, ή κλεινει ή ριχνει τις τιμες. να ειστε σιγουροι οτι δεν θα κλεισει, και αναγκαστικα θα ακολουθησουν και οι αλλες εταιρειες. και το μποικοταζ πρεπει να γινει σε ολα τα προιοντα της εταιρειας που θα επιλεγει. το κριτηριο για να διαλεξουμε εταιρεια πρεπει να ειναι η θεση της στην αγορα, να ειναι δηλαδη η εταιρεια με τις περισσοτερες πωλησεις. ετσι ουτε τα προιοντα θα στερηθουμε και θα τα πληρωνουμε σε λογικες τιμες...
Μονο που χρειαζεται να ειναι καθολικη η συμμετοχη, επιτελους ας παρουμε την κατασταση στα χερια μας.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟΝΑ ΠΑΘΩ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ. ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΙΧΑΝ 7 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ!!!. ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΕ ΠΛΑΤΙΝΑ ΓΕΛΑΣΕ. ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΒΡΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΡΗΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑ ΣΥΞΥΛΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΛΑΚΑ. ΗΜΙΑΙΜΟΣ

Theodore είπε...

Ξερεις, θεωρω οτι ο Ελληνας, βασικα ειναι και θρασυδειλος και μαλακας απο κουνια.
Και αυτο το επαθε, μετα απο τραυματικες εμπειριες απο το 40 και μετα.
Ειδε οους αυτους που ειχαν το τσαγανο και τ α ...απιδια, να στηνονται στον τοιχο και να εκτελουνται, ετσι στην ψυχρα και τους αλητες και κλεφτες, να πιανουν τα ηνια και λουφαξε.
Δυστυχως, αυτο τουμεινε και τωρα, το μονο που κανει, ειναι να γκρινιαζει και να ζηταει απο το κρατος, το συνεχιστη των αλητων της κατοχης δηλαδη, να τον σωσει.
Και δεν καταλαβαινει οτι οι "αποπανω", τον εχουν γραμμενο εκει που δεν πιανει μελανι κι αυτος τρεχει να τους παρακαλαει και να τους ψηφιζει γλειφοντας τους συνεχεια.