Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ο λύκος που φυλάει τα πρόβατα…


Όταν όλα σωριάζονται τότε το μόνο που μένει όρθιο είναι η πραγματικότητα που βλέπουμε δια γυμνού οφθαλμού.

Μην επιτρέψετε κάνεις να σας την αμφισβήτηση στο όνομα οποιασδήποτε κρίσης.


Το όλο ζήτημα μοιάζει περισσότερο με φαρσοκωμωδία παρά με τραγωδία, ζητάμε από τους κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου να διασφαλίσουν το νόμο και την τάξη με δημοκρατικό τρόπο, προασπίζοντας τα δικαιώματα και υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον.

Κάπως έτσι λειτουργούν τα πράγματα και στο ζήτημα της Ελληνικής οικονομίας και των προβλημάτων της. Αναζητούμε τις λύσεις από το ίδιο κατεστημένο και τους ίδιους ανθρώπους που εδώ και δεκαετίες δημιουργούν το πρόβλημα και το γιγαντώνουν.

Αναζητούμε απ΄ αυτούς που χρόνια ρημάζουν την οικονομία και διαλύουν κάθε έννοια κράτους, που υπηρετούν και προασπίζονται οικονομικά συμφέροντα να φέρουν την ευημερία και την σταθερότητα στον τόπο.

Μα αν το κάνουν αυτό τότε πλήττουν τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα αυτών που αντιπροσωπεύουν. Η δουλεία τους δεν είναι να κυβερνούν για το συμφέρον του τόπου , η δουλεία τους είναι να διασφαλίζουν τα κέρδη των συμφερόντων.

Είναι δυνατόν αυτοί που εκπροσωπούν οικονομικά συμφέροντα και επιβάλουν πολιτικές που κατοχυρώνουν τις επιδιώξεις των οικονομικών παραγόντων που αντιπροσωπεύουν να μπορέσουν ποτέ να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα αυτής της χώρας, όταν οι ίδιοι βρίσκονται στην θέση που βρίσκονται για να το δημιουργούν και να το διαιωνίζουν.

Και στο βάθος ο λαός, σχηματίζει ουρά με χαρτάκια και μπιλετακια στα χέρια του που θα τον βάλουν σε μια "θέση", ένας λαός απαίδευτος χωρίς καμία άλλη επιδίωξη από το να πιάσει την «καλή» με την πρόσληψη στο δημόσιο, που μεταφράζεται σε αραλίκι, αργομισθία, «φακελάκι» αν βρεθεί στο κατάλληλο πόστο για να τα παίρνει.

Έτσι εξαγοράζει το πολίτικο κατεστημένο την αποδοχή και την διατήρηση του στην εξουσία, και έτσι ο «λαός» παίρνει την πρόσληψη του και την θεσούλα του στο κρατικό άρμα.
Το αεροπλανάκι όμως αυτό της πυραμίδας που η εκάστοτε ελληνική κυβερνητική μηχανή, που αντιπροσωπεύει συμφέροντα, έθεσε σε λειτουργία εδώ και δεκαετίες αρχίζει και προσγειώνεται πολύ ανώμαλα.

Ο «λαός» που χρόνια τώρα εξαγόραζε την «ευημερία» του με μια αργομισθία, και οι πολιτικοί που εξαγόραζαν στο όνομα των οικονομικών συμφερόντων που αντιπροσώπευαν το «λαό» αυτό, ξαφνικά βλέπουν ότι το παιχνιδάκι χάλασε και η μηχανή δεν το βοηθάει να πάρει ύψος. Απεναντίας χάνει ολοένα ύψος και προσεγγίζει με ταχύτητα το έδαφος.

Στην Ελλάδα τα πολιτικά κόμματα είναι φορείς και αντιπρόσωποι οικονομικών συμφερόντων , όταν έρχονται στην εξουσία μοιράζουν δουλείες στα συμφέροντα αυτά και διασφαλίζουν την κυριαρχία τους.

Η μηχανή όμως δεν αντέχει και άλλους πρόθυμους ψηφοφόρους που εξαγοράζουν την ψήφο τους για μια θεσούλα, για να λειτουργήσει το σύστημα και να δημιουργήσει πλούτο για μερικούς , και πολύ λίγους.

Μην αναζητάτε τα αίτια της κρίσης σε οικονομικούς παράγοντες, είναι δευτερογενή.
Όταν οι Γερμανοί πήραν με το έτσι θέλω το κατοχικό δάνειο από την υπόδουλη Ελλάδα δεν θα μπορούσες να αγνοησεις αυτά που έβλεπες με τα μάτια σου και να κάνεις ανάλυση γιατί η οικονομία της χώρας πήγαινε κατά διαόλου.

Έτσι και τώρα όταν συστηματικά και «νόμιμα» έκλεψαν και μοίρασαν οι διοικούντες την χώρα αυτή σε οικονομικά συμφέροντα που αντιπροσώπευαν τον όποιο πλούτο είχε αυτή η χωρά, με τη πλήρη συγκατάθεση του δημόσιου-υπαλληλικου λάου της, μη αναλύσεις με οικονομικά δεδομένα το ζήτημα.

Αναρωτήσου μόνο γι΄αυτό …Τι άλλο μπορούν να δώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι –πολίτες για να κρατήσουν την θέση τους;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: