Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Εδώ τα καλά ελλείματα...

Ο εχθρός του καλού "μαλάκα" ...


Το τρίπτυχο είναι καθορισμένο και το τηρούν όλα τα δελτία ειδήσεων και όλα τα ΜΜΕ με θρησκευτική ευλάβεια, Έλλειμμα, Εγκληματικότητα, «Ακραία καιρικά φαινόμενα», όπως τελευταία βάφτισαν τις βροχές.

Έτσι ο πολίτης κοιτά με δέος μπροστά στην τηλεόραση του ή καθώς ξεφυλλίζει τις εφημερίδες να τον βομβαρδίζουν για το έλλειμμα , για τον αλμουνια, για τις προσπάθειες που κάνουν για την μείωση αυτού του «διαολεμένου» χρέους. Σαν γαρνιτούρα μετά σερβίρουν και την εγκληματικότητα, και μετά τις βροχές.

Το πρόβλημα είναι λοιπόν το χρέος, το έλλειμμα, η μείωση του …έτσι αναπαράγουν όλα τα μέσα προπαγάνδας το νέο αυτό σενάριο που εδώ και μερικά χρόνια το έχουν υιοθετήσει και το έχουν καταστήσει κυρίαρχο, για να αποπροσανατολίσουν και να κατευθύνουν την περίφημη κοινή γνώμη στην αγωνιά της μείωσης του ελλείμματος, που είναι πια εθνική υπόθεση όλων!

Αποπροσανατολίζοντας και μη δίνοντας καμιά εξήγηση για την δημιουργία του ελλείμματος αυτού, με απλά λόγια για το που πάνε τα χρήματα που με τόσο επιτακτικό τρόπο απαιτούν φορολογώντας ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε .

Αυτό είναι λοιπόν το κενό που πρέπει να «καλυφτεί», το «καθήκον» που έρχεται να επιτελέσει η προπαγάνδα, η πλήρης επικέντρωση της εταίρας «κοινής γνώμης» στο πως θα τα μαζέψουμε και ποτέ μα ποτέ στο τι τα κάνουμε και που πάνε.

Με αλλά λόγια τι και αν δεν υπάρχει δημόσια εκπαίδευση και τα φροντιστήρια παίζουν το ρόλο αυτό επ΄ αμοιβή αδρά, τι και αν δεν υπάρχει σύστημα υγείας και περίθαλψης, τι και αν δεν λειτουργεί τίποτα στο δημόσιο τομέα, και αν αυτό που πάντα κινείται είναι το χέρι του κάθε «δημόσιου» υπαλλήλου που προτάσσεται για να τα πάρει, τι και αν η δικαιοσύνη είναι ανύπαρκτη, όταν αυτή θέλει, και μια υπόθεση σου για να εκδικαστεί και να τελεσιδικησει κάνει και 10 χρόνια, τι και όλα είναι διαλυμένα, εσύ πρέπει να πληρώνεις για να μειωθεί το έλλειμμα.

Το έλλειμμα που δημιουργήθηκε και συνεχίζει να δημιουργείται από το σάπιο πολιτικό σύστημα που συνδιαλέγεται και είναι διεφθαρμένο, από το σύστημα που αγοράζει 20 και 30 φορές πάνω τις δημόσιες προμήθειες, που πληρώνει 10 φορές επάνω τα δημόσια έργα, για να «βγάλουν όλοι», όλοι εκτός από το λαό που πληρώνει.

Αλλά εσύ ο «καλός» μαλάκας πολίτης μην τα κοιτάζεις αυτά, το πρόγραμμα της προπαγάνδας είναι απλό και εκεί πρέπει να επικεντρώνεσαι, το έλλειμμα. Μέχρι που η ζωή θα σε βγάλει από τον καναπέ σου και θα σε τραβήξει μακριά από το δέκτη της τηλεόρασης σου, επειδή κάτι θα σου συμβεί και θα έχεις την ανάγκη ενός γιατρού και ενός νοσοκομείου, ενός δημόσιου φορέα για κάποιο πρόβλημα σου, του εκπαιδευτικού συστήματος για το παιδί σου, της δικαιοσύνης για μια υπόθεση σου.

Τότε θα καταλάβεις με τον πιο σκληρό τρόπο ότι το «έλλειμμα» δεν είναι ο εχθρός , ο εχθρός είναι τα χέρια των άλλων που αρπάζουν χωρίς να σου δίνουν τίποτα, και εσύ ο ίδιος που το ανέχεσαι.
Κυρίαρχε μαλάκα λαε

Δεν υπάρχουν σχόλια: