Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Αυτοί που θα μας σώσουν ...Γιατί χαίρεται ο κόσμος …

Άρτος, μια θέση στο δημόσιο και πολλά θεάματα…


Μπορεί μια διαφθαρμένη και ανήθικη κοινωνία να αναδείξει ως αντιπροσώπους της ενάρετους και ηθικούς πολίτες ;;;


Σε μια κοινωνία όπου δεν υπάρχει τίποτα όρθιο όπως είναι η ελληνική, η έλευση του μεσσία που θα σώσει τους ντόπιους ιθαγενείς και θα τους δώσει αυτό που χρόνια τώρα ζητάνε δεν καταξιώνει κανένα πολιτικό που αναδεικνύεται από το βούρκο και την ανηθικότητα της κοινωνίας που αντιπροσωπεύει.

Ο «αρχηγός» της τάδε και της δινα παράταξης είναι απόσταξη του συνόλου των πολιτών που κυλιούνται χρόνια τώρα στην συνδιαλλαγή, στην διαφθορά και στο «νιτερέσο» του συστήματος.
Όταν αναδεικνύεται ο «αρχηγός» οι συνιστώσες δυνάμεις που τον προωθούν ταυτίζονται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Η διαφορά, η αλλαγή δεν θα έρθει ούτε από τον Σαμαρα, ούτε από την Μπακογιαννη, ούτε από τον Παπανδρεου, ούτε από κανέναν άλλον. Αυτοί ίσα - ίσα είναι που αντιπροσωπεύουν την διαφθορά του συστήματος αυτού και απ΄αυτή συντηρούνται, είναι οι εκφραστές του σάπιου κοινωνικού και πολίτικου ιστού
Η διαφορά θα έρθει από την αναβάθμιση του επιπέδου του Έλληνα πολίτη , που όταν αποκτήσει την ωριμότητα και την παιδεία να κρίνει και να διαχωρίζει τότε θα πρέπει να μάθει και να απαιτεί.

Αλλά αυτό ακόμα δεν υπάρχει στο ορατό μέλλων. Ο Έλληνας πολίτης συμβιβάζεται με μια θέση στο δημόσιο , για να ασκεί πίσω από το κρατικό γραφείο την εξουσία του. Συμβιβάζεται με μια εκδούλευση για ένα ράντζο σε ένα νοσοκομείο ή με μια άδεια για να κτίσει στα καμμένα.

Δεν έχει μάθει ακόμα να είναι ελεύθερος, δεν θέλει να είναι , το προσωπικό μικροσυμφερον τα σκεπάζει και τα σκιάζει όλα.
Αρκετά λοιπόν με τους επίδοξους εθνοσωτήρες όποιο όνομα και αν έχουν, Σκλάβους θα διοικούν .

2 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω. Ο ραγιαδισμός του κωλοέλληνα χρόνια τώρα είναι κύριο συστατικό της ψυχοσύνθεσής του με αποτέλεσμα η προσωπική παιδεία και η αντίδραση σε κακές πολιτικές να πηγαίνει περίπατο. Τι ψάχνεις να βρεις, οι περισσότεροι στα σκατά πατούν. Και τους αρέσει κιόλας!

mediaspotgr είπε...

Ο μεγαλύτερος μύθος και το κυριότερο άλλοθι της κοινωνίας είναι η απενοχοποίηση των πολιτών.

Η κοινωνία όμως συνθέτεται από τους ίδιους τους πολίτες, και τίποτα που είναι απέναντι σ΄ αυτους τους πολίτες δεν μπορεί να σταθεί για πολύ όρθιο αν δεν συμφωνούν αυτοί.