Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

Προεπιλεγμένα αδιέξοδα…

Τα πράγματα είναι απλά, όσο σύνθετα και αν θέλει η κυβερνητική γκεμπελιστικη προπαγάνδα να τα παρουσιάζει για να αποπροσανατολίζει και να τρομοκρατεί τους πολίτες.
Είναι η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος, αυτή της παραπληροφόρησης και του τρόμου, για να περνάει τα μέτρα και τα μεσοπρόθεσμα που οι ξένοι δανειστές έχουν γράψει, και για να κρατάει τους πολίτες σε μια συνεχή και παρατεταμένη κατάσταση πανικού.
Το σενάριο ήταν εξ αρχής γνωστό, άλλωστε αναφέρονται και οι λεπτομέρειες του και στο περίφημο μνημόνιο.
Η Ελλάδα το 2014, που κατά το μνημόνιο είναι η χρόνια που δεν θα χρηματοδοτούνταν από μηχανισμό «στήριξης», θα έπρεπε να καταβάλει για εξόφληση παλαιών δανείων 41 δις ευρω και για αποπληρωμή των δανείων του «μηχανισμού» άλλα 29 δις ευρω. Το 2015 λήγουν επίσης , και πρέπει να πληρωθούν, παλαιά ομόλογα ύψους 39 δις ευρω , ενώ πρέπει να πληρωθούν δάνεια στο «μηχανισμό» Ε.Ε.- ΔΝΤ-ΕΚΤ ύψους 37 δις ευρω .
Αν τα αθροίσουμε όλα αυτά η Ελλάδα , ενώ δεν θα χρηματοδοτείται από το μηχανισμό «στήριξης» θα πρέπει να βρει από την αγορά και να καταβάλει στους πιστωτές της περι των 146 δις ευρω, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει.
Έτσι εξ αρχής όλοι γνώριζαν ότι το μνημόνιο , τα μέτρα, το μεσοπρόθεσμο, και όλα αυτά που με δόσεις τρόμου μας επιβάλουν, δεν πρόκειται να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση.
Έγιναν γίνονται και θα γίνονται για ένα και μόνο λόγο, για να εξασφαλίσουν οι δανειστές μας στο ακέραιο τα χρήματα τους, χωρίς να χάσουν ούτε ένα ευρω. Στραγγαλίζοντας παράλληλα τους πολίτες της χώρας και πνίγοντας τους από τους φόρους και τα «μέτρα» που οι κυβερνητικοί «υπηρέτες» τους επιβάλουν.
Γι΄αυτό και η ποινικοποίησης της αδυναμίας καταβολής φορών, από 5.000 ευρω παρακαλώ, γι΄αυτό και οι κατασχέσεις από το δημόσιο σ΄οποιον χρωστά και δεν έχει να πληρώσει, και δεν είδατε τίποτε ακόμη. Πρώτα επιβάλουν το «νομικό» πλαίσιο της «είσπραξης» με φυλάκιση και κατασχέσεις, μετά επιβάλουν φόρους φόρους φόρους, και ύστερα εν ονόματι του «νομού» προχωρούν …στην εξασφάλιση των χρημάτων των τοκογλύφων δανειστών, γιατί αυτών τα συμφέροντα υπηρετούν, μιας και τα χρήματα των «εισπράξεων» πάνε κατ΄ ευθείαν αυτούς .
Γι΄ αυτό και η ανάγκη ΤΩΡΑ από τις πιστώτριες τράπεζες να δοθεί «λύση» και να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των ομολόγων, και όχι το 2013 που θέλει και επιμένει η Γερμανία.
Αν γίνει η «διευθέτηση» του ελληνικού χρέους το 2013 , όπως επιθυμεί διακαώς η Γερμανία, τότε οι δυνάστες  μας θα υποστούν ένα πολύ γερό κούρεμα στις ονομαστικές αξίες των ομολόγων που διακρατούν, ενώ αν γίνει τώρα , όπως πιέζουν και ελπίζουν οι τραπεζίτες, τότε με την χρονική επιμήκυνση του χρέους και την ανελέητη και συνεχή λιτότητα θα πάρουν, ίσως και στο ακέραιο, την αξία των ομολόγων μαζί με τους τόκους.
Τα προγράμματα λιτότητας, και τα μεσοπρόθεσμα, είναι πολιτικές που ξένα συμφέροντα υπαγορεύουν, δίνοντας διαταγές τους ντόπιους υπάλληλους τους να τα ψηφίζουν και να τα επιβάλουν στο ελληνικό λαό.
Από την μια λοιπόν το κούρεμα που η Γερμανία απαιτεί, μιας και αυτή πληρώνει το 60% περίπου , και από την άλλη οι «τραπεζίτες» που προτείνουν , για να μην χάσουν ούτε ευρώ, την χρονική επιμήκυνση.

Άλλα τα σχέδια και οι στόχοι της Γερμανίας , άλλα των τραπεζιτών δανειστών , άλλα του αμερικανικού παράγοντα, άλλα των γάλλων και πάει λέγοντας. Ο καθένας έχει άλλα συμφέροντα να διαφυλάξει και άλλες πολιτικές να επιβάλει. Η ελληνική εθνική πολιτική δεν υπάρχει ακόμα στον ορίζοντα, και πώς να υπάρξει άλλωστε , ποιος θα την αρθρώσει .
Η Ελλάδα και οι πολίτες της  δεν έχουν να προσβλέπουν και να ελπίζουν σε τίποτα εκτός από τις δίκες τους δυνάμεις.
Τα ανδρείκελα της κυβέρνησης, που παραπλανητικά φέρει το όνομα «ελληνική», απλώς εκτελούν εντολές και προωθούν τα συμφέροντα της μιας ή της άλλης πλευράς , εκτελώντας πιστά διαταγές, και εκπληρώνοντας στο ακέραιο το καθήκον τους απέναντι στους «εργοδότες» τους ,  και για το  λόγο τον οποίο κλήθηκαν να υπηρετήσουν.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος επιβολής μέτρων και μεσοπρόθεσμων για την μείωση του χρέους μιας και το ελληνικό χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο και δεν μπορεί να αποπληρωθεί.
Αυτό που υπάρχει και επιβάλλεται είναι η διαρκής και εξοντωτική λιτότητα , μέχρι τελικής πτώσεως, για να αποπληρώνονται σταδιακά και για πάντα οι τραπεζίτες.
Και βέβαια η διατήρηση της εσωτερικής κατάστασης σε ισορροπία , με την διασφάλιση του κομματικού κράτους και της κομματικής εξουσίας, των ορδών του κομματικού στρατού,  της διαφθοράς, των παράσιτων της κρατικής μηχανής που καταδυναστεύουν τους πολίτες.  
Αυτά είναι τα συμφέροντα που επιβάλουν την λιτότητα. Αυτά είναι τα συμφέροντα που αγοράζουν έναντι μιας οκάς λαδιού τον ελληνικό πλούτο, χωρίς να υπάρχει καμία πιθανότητα ποτέ να ξεφύγει ο ελληνικός λαός από την μέγκενη αυτή.
Καλή τύχη…


Δεν υπάρχουν σχόλια: