Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Χαιρετίσματα στην «πολιτειακή» εξουσία…

Με αφορμή το σύνθημα  «προδότη» που δόνησε την Θεσσαλονίκη κατά την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου και αναφέρονταν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξης.
Οι προσβολές κατά της πολιτειακής εξουσίας είναι ποινικά και ηθικά κολάσιμες, με μια όμως προϋπόθεση, και η προϋπόθεση  είναι να δρα η εξουσία αυτή νόμιμα.
Η νομιμότητα των ενεργειών της πολιτειακής εξουσίας είναι αυτή που καθορίζει το μεμπτό και το παράνομο των προσβολών κατά αυτής.

 Η αποδοχή της κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας είναι νόμιμη κατά το Σύνταγμα ενέργεια;;;

Στη δημοκρατία η εξουσία υποτάσσεται στην κυρίαρχη και πρωτογενή διαμόρφωση του δικαίου,
που από εκεί αντλεί άλλωστε και την νομιμοποίηση της .

Όταν η εξουσία προσβάλει την αρχή αυτού του πρωτογενούς δικαίου τότε το δικαίωμα αντίστασης των πολιτών ενάντια στην εξουσία που δεν συμμορφώνεται με τις αρχές και τις επιταγές του συντάγματος νομιμοποιείται και γίνεται δικαίωμα αντίστασης.

Ο πολίτης σε μια δημοκρατία έχει το δικαίωμα να αντισταθεί σ΄αυτά που η εξουσία προσπαθεί να του επιβάλει όταν  καταλύεται με την επιβολή αυτή το Σύνταγμα πάνω στο οποίο  βασίστηκε  και η δίκη της νομιμοποίηση.
Αυτά για το νομικίστικο θέμα της υπόθεσης μιας και όλοι έτρεξαν να καταδικάσουν και να απειλήσουν αυτούς που εκφραζαν την «προσβολή» προς το πρόσωπο του Πρόεδρου, αφήνοντας κατά μέρος και μην αναρωτώντας αν η εξουσία αυτή δρα νόμιμα.
Εκτός όμως από τα δικολαβικά υπάρχει και η πραγματικότητα, και αυτή αποτυπώνεται στην διάλυση της χώρας και στην άνευ όρων και αμετάκλητα παράδοση της στους νέους κατακτητές.
Το να προεδρευεις μιας χώρας που είναι υπο ξένη κατοχή πως λέγεται ;;;
Ποιο το κύρος ενος ανώτατου πολιτειακού άρχοντα όταν δέχεται η χώρα του και οι πολίτες της χώρας του να ζουν υπό κατοχή.
Πολλοί , η συντριπτική πλειοψηφία, αντλούν το κύρος και την  αίγλη που η καρέκλα και το αξίωμα που κατέχουν τους δίνει, εμείς πιστεύουμε ότι ένας θεσμός υπηρετείται όταν αυτός που  κατέχει το ύψιστο αξίωμα ενος θεσμού προσδίδει ΑΥΤΟΣ κύρος και αίγλη στον θεσμό και στην καρέκλα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: