Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι φοβούνται τη βούληση του λαού…

Στις δημοκρατίες ο λαός αποφασίζει, και η  προσφυγή στο λαό είναι πράξη σεβασμού στη δημοκρατία και στους πολίτες.

Και ξαφνικά ενώ για μήνες τώρα οι «εταίροι» μας, δανειστές,  στην ευρωζώνη μας απειλούσαν με έξοδο από την ζώνη του ευρω, στο άκουσμα του δημοψηφίσματος όλοι , ντόπιοι και ξένοι, εκφράζουν το φόβο τους ότι η βούληση του λαού ενέχει το κίνδυνο της εξόδου από το ευρω.
 Πάση θυσία δηλαδή ο πολίτης δεν πρέπει να εκφράσει την βούληση του και την απόφαση του για το πώς θέλει το μέλλον του , και οι όποιες αποφάσεις πρέπει να παρθούν από το πολιτικό κατεστημένο που εκπροσωπεί όλα τ΄αλλα συμφέροντα εκτός απ΄ αυτά του λαού και της πατρίδας.
Έτσι λοιπόν όταν ο λαός καλείται να αποφασίσει, αυτό γίνεται  επικίνδυνο και πράξη αυτοκτονίας ενώ όταν άλλοι του επιβάλουν τετελεσμένα και τον οδηγούν στην εξαθλίωση αυτό είναι πράξη πολιτικής ωριμότητας.
Στη δημοκρατία όμως τις αποφασίσεις τις παίρνει ο λαός και αυτοί που φοβούνται την ετυμηγορία του δεν υπηρετούν ούτε το λαό ούτε τη δημοκρατία .
Και αν η απόφαση του λαού είναι ΟΧΙ τότε κανείς δεν μπορεί να επιβάλει το ναι .
Αυτό που προέχει είναι ΆΜΕΣΗ προσφυγή στο λαό για να αποφασίσει αν δέχεται αυτό που όλοι οι άλλοι του επιβάλουν χωρίς να τον έχουν ρωτήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: