Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μονοκομματική Δημοκρατία…


Όταν η «δημοκρατία» νοθεύει την βούληση του λαού .

Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρώτα και πάνω απ΄όλα θεσμικό.
Είναι ο πλήρης και συνεχής αποκλεισμός του ελληνικού λαού από κάθε συμμετοχή στη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο λαός δεν έχει λόγο στα ζητήματα που είναι δικά του, δεν μπορεί να εκφράσει την βούληση του, και όταν την εκφράζει αυτή διαστρεβλώνεται.

Η δημοκρατία όμως ανήκει στο λαό, είναι κτήμα του και πρέπει να την ορίζει.  Το σημερινό πολιτικό σύστημα το μόνο που μπορεί να παράγει είναι διαφθορά.
Είναι το λιγότερο αφελές να πιστεύουμε ότι με το υπάρχων σύστημα, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα της κοινωνίας, αλλά και των θεσμών.
Η ιστορία σήμερα με την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος  ξαναχτυπά την πόρτα μας, τώρα μέσα από τον όλεθρο και τη δυστυχία μπορεί να υπάρξει ελπίδα, αρκεί να αποτινάξουμε το ληστρικό πολιτικό κατεστημένο που κυβερναει τον τόπο από συστάσεως του νέου ελληνικού κράτους. Μπορεί να δημιουργήσουμε αυτό που στερηθήκαμε , μια Ελλάδα που δεν θα σκοτώνει τα παιδιά της, που δεν θα κάνει νόμο και ευαγγέλιο την απάτη , την κομπίνα , τη διαφθορά.
Μια Ελλάδα που θα ανήκει στο λαό της και όχι στα συμφέροντα που καταπατούν τα δικαιώματα του, αλλοιώνουν την βούληση του, τον καταπιέζουν, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας, μόνο και μονό για να διατηρούν τα προνόμια τους εις βάρος του λαού.
Μιας μασκαρεμενης δικτατορίας που διασφαλίζει τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, επιβάλλοντας νόμους για να τα νομιμοποιεί.

Μακριά από κομματικούς μηχανισμούς και κομματικά παραμάγαζα,  η ανάγκη του κόσμου για αλλαγή, για πραγματική αλλαγή γιγαντώνεται . Το καθεστωτικό, ολοκληρωτικό, και αστυνομοκρατικό σύστημα που επί δεκαετίες τώρα οικοδομούν, για να προστατεύσουν τα ληστρικά συμφέροντα τους, εμφανίζει ρωγμές και ο σεισμός συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: