Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Μεγάλη ΛΗΣΤΕΙΑ της Εθνικής Τράπεζας…


Οι ξένοι μαυραγορίτες αγοράζουν την τράπεζα ληστεύοντας τους μικρομετόχους με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτό που με τόσο στόμφο και βαρύγδουπα αναφέρουν ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός των οικονομικών, ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εθνικής τράπεζας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμα ληστεία εις βάρος των μικροεπενδυτών της εθνικής τράπεζας και του Ελληνικού λαού

Τα ξένα funds και οι ανάδοχες τράπεζες, που έχουν εγγυηθεί την κάλυψη του ποσού της αύξησης, καθημερινά οδηγούν την τιμή της μετοχής σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα έτσι ώστε να αγοράσουν τελικά αυτοί από τα αδιάθετα τεμάχια των μετοχών της τράπεζας ή από την αγορά των δικαιωμάτων τις μετοχές της εθνικής σ΄ εξευτελιστικά επίπεδα.

Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά μετά τις περίφημες δημοπρασίες των ομολόγων που έκανε τον Απρίλιο για να μην χάσουν αυτοί που σορτάριζαν ελληνικά ομόλογα, τότε που για να βρουν να καλύψουν τις θέσεις τους οι «κερδοσκόποι» έπρεπε να πληρώσουν 16% επιτόκιο, έρχεται να ξεπουλήσει την εθνική δια μέσου της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ληστεύονταν ουσιαστικά τους μικρομετόχους της.

Η περίφημη ψήφος εμπιστοσύνης των αναδόχων προς την εθνική τράπεζα και την Ελλάδα δεν είναι τίποτα άλλο από κοψοχρονιάς αγορά του μεγαλύτερου ελληνικού φιλέτου.
Εμπιστεύονται την Ελλάδα κατά τον ίδιο τρόπο που οι μαυραγορίτες της κατοχής αγόραζαν στο 10% της άξιας τους το βιός και την περιουσία του λαού.

Τώρα η ληστεία αυτή γίνεται με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης και βαφτίζετε και «ψήφος εμπιστοσύνης».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι έτσι όπως τα λέτε θα πρέπει να αρχίσουν να ζεσταίνουν από τώρα τις μηχανές από τα ελικόπτερα που θα τους φυγαδεύσουν και να ψάξουν να βρούνε και ταράτσες για την απογείωση.
Η παράσταση θα πρέπει κάποτε να λάβει τέλος.

the elf at bay είπε...

Ελπίζω μόνο για αυτήν την μέρα, Ανώνυμε....