Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Το τελευταίο Πλιάτσικο…Αυτό που έγινε πραγματικά δεν ήταν η διάσωση της χώρας , αυτή την χρεοκόπησαν, αυτό που έγινε είναι διάσωση των τραπεζών και του συστήματος. Γι΄αυτό και ο πολύμηνος τηλεοπτικός πόλεμος, γι΄ αυτό όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος πουλούσαν τον φόβο και τον τρόμο.

Θυμάστε τι λέγανε , ότι η μόνη επιλογή, η σωτηρία, ήταν η προσφυγή στο ΔΝΤ , και ότι οσο πιο γρήγορα μπαίναμε κατω από τις φτερούγες του τόσο πιο γρήγορα θα εξασφαλίζαμε τη σωτηρία μας. Ξέρετε γιατί πουλούσαν αυτό το σενάριο ;;; γιατί αυτό ήθελαν οι τράπεζες , αυτές έσωζε ο μηχανισμός και η προσφυγή στο ΔΝΤ, ενώ παράλληλα χρεοκοπούσε την χώρα. Μεταξύ της στάσης πληρωμών , όπως έκανε προσωρινά και το Dubai, και της χρεωκοπίας της χώρας για να σωθούν οι τράπεζες και τα παράσιτα που πίνουν το αίμα των πολιτών , επιλέχτηκε η χρεωκοπία.

Αυτό που βλέπετε και ακούτε είναι ουσιαστικά η προετοιμασία της «ελεγχόμενης» χρεοκοπίας. Το σενάριο είναι πραγματικά απλό και γίνεται απλούστερο αν κάποιος βάλει τα γεγονότα σε μια σειρά.
Με το περίφημο σχέδιο των 110 δις ευρω δίνετε η δυνατότητα αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τους όρους για την καταβολή των δόσεων τα εναπομείναντα χρήματα να πάνε προς εξόφληση των πιστωτών της χώρας. Κρατήσετε το αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η ΕΚΤ ξεπερνώντας ένα ταμπού της αρχίζει και αγοράζει ομόλογα κρατών μελών. Έτσι οι τράπεζες τόσο οι γερμανικές και γαλλικές αλλά και οι ελληνικές καθώς και άλλες τράπεζες της ΟΝΕ «μεταβιβάζουν» τα ελληνικά ομόλογα στην ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, ξεφορτώνονται δηλαδή ένα μεγάλο κίνδυνο.

Αν διαβάσει κανείς το μνημόνιο θα δει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους με μείωση και «κόψιμο» της τιμής των ομολόγων , το απαγορεύει το μνημόνιο. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι χρονική επιμήκυνση, πράγμα που θα γίνει.

Αυτή την στιγμή διασώζονται οι ευρωπαϊκές και οι ελληνικές τράπεζες και ψυχορραγεί η Ελλάδα. Αυτό που έγινε είναι προδοσία. Θα μπορούσε η Ελλάδα να κήρυττε στάση πληρωμών και να επαναδιαπραγματευόταν το χρέος της με κάθε έναν από τους πιστωτές της , με ξεχωριστή αξιολόγηση για το κάθε ομόλογο, λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο διάρκεια, το ύψος επιτοκίου, τους τόκους που πήραν οι δανειστές, προμήθειες που δώσαμε κτλ. Κάθε πιστωτής και κάθε ομόλογο θα αξιολογοταν ξεχωριστά.

Αντ’ αυτού τώρα έχουμε ένα ενιαίο μέτωπο δανειστών που το αποτελούν η ΕΚΤ , που αγοράζει τα τοξικά ομόλογά από τις εμπορικές τράπεζες, και το ΔΝΤ.
Ελεγχόμενη χρεοκοπία , στην ουσία, είναι η διαδικασία κατά την οποία δεν λαμβάνουμε εμείς την υπολειπόμενη βοήθεια μέσω των δόσεων αλλά οι δανειστές μας. Αυτό είναι ελεγχόμενη χρεωκοπία ότι πληρώνονται από το πακέτο των 110 δις οι δανειστές μας και ΟΧΙ εμείς. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί τα παπαγαλάκια εδώ και μήνες μας πουλούσαν τρόμο και ότι η μοναδική λύση ήταν το ΔΝΤ.

Είναι θέμα χρόνου να στραγγαλιστεί η Ελλάδα, είναι θέμα χρόνου να λεηλατηθεί η χώρα, είναι θέμα χρόνου αυτή η χώρα να διαλυθεί., Την διέλυσαν και την λήστεψαν, αυτό που βλέπετε τώρα είναι το τελευταίο πλιάτσικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: