Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ελλάδα: ένα κομμάτι στο μεγάλο Παζλ

Τραπεζικό Πραξικόπημα


Ένα από τα πράγματα που δεν θα ακούσετε ποτέ από τα διάφορα παπαγαλάκια και ειδικά τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια, που επαναλαμβάνουν τα κελαδίσματα των χορηγών τους, είναι η πραγματική κατάσταση της οικονομίας και το τι πραγματικά συμβαίνει.

Πότε ανεβαίνει ο χρυσός για παράδειγμα , ανεβαίνει μόνο σε περιόδους κρίσης και καταστροφής ή μήπως ανεβαίνει και σε περιόδους που ακολουθεί υψηλός πληθωρισμός.
Το 1 τρις περίπου που ρίχνει στην αγορά η ΕΚΤ δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική «κρίση» που μας έπεισαν ότι υπάρχει, το 1 τρις ρίχνεται στην αγορά για να αυξήσει την νομισματική κυκλοφορία και να δημιουργήσει πληθωρισμό.

Είναι δε ένα σαφές μήνυμα στα υπερχρεωμένα κράτη και κυριως προς τις εμπορικές τράπεζες που λεει δανειστείτε και μην φοβάστε εμείς τυπώνουμε οσο χρήμα θέλετε. Ενώ συγχρόνως έχουμε μια πρωτοφανή κατάσταση στην οποία τα τραπεζικά χρέη κρατικοποιούνται και ρίχνονται πλέον στις πλάτες των πολιτών.

Οι υπερχρεωμένες πλέον τράπεζες με το πρόγραμμα σταθερότητας της Ε.Ε. και της ΕΚΤ μπορούν να δίνουν τα «τοξικά» προϊόντα» τους και να παίρνουν χρήμα . Χρήμα που καλείται ο πολίτης της κάθε χωρας με τις περικοπές που του επιβάλουν να πληρώσει.

Αυτά για να μην σας πουλάνε φύκια τα παπαγαλάκια…

Ο υπερ πληθωρισμός που τελικά επέλεξε το σύστημα με την τελευταία απόφαση του να τυπώσει χρημα και να αγοράσει όλα τα τραπεζικά σκουπίδια είναι η πιο σημαντική απόφαση των τελευταίων 100 ετών.

Είναι πλέον «κοινό» μυστικό σε όλους που γνωρίζουν ότι ο υπερπληθωρισμός θα αγγίξει τρομερά νούμερα.

Ο αποπληθωρισμός είναι το σημείο εκείνο της οικονομίας που ουσιαστικά έχουμε μείωση της νομισματικής κυκλοφορίας. Το χρήμα δηλαδή «βγαίνει» από την αγορά, αυτό ωθεί τις τιμές όλο και χαμηλότερα. Ένα παράδειγμα αποπληθωρισμού εχουμε σήμερα που τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων είναι πολύ ψηλά, μ΄αυτό τον τρόπο κεφάλαια από την πραγματική οικονομία αποσύρονται και πάνε στην εξυπηρέτηση των κρατικών χρεών.

Σήμερα λοιπόν έχουμε αποπληθωρισμό λόγο της μείωσης του χρήματος που κυκλοφορεί.
Με την τελευταία απόφαση της η ΟΝΕ και η ΕΚΤ αντιστρέφει την κατάσταση αυτή και ρίχνει στην αγορά 1 τρις περίπου ευρω , για την αγορά ομολόγων και την αγορά ακόμα και τραπεζικών «τοξικών» προϊόντων. Αυτό το 1 τρις θα «δημιουργήσει» μέσω του πολλαπλασιαστή χρήματος από τις τράπεζες , χρήμα άξιας 10 τρις .

Έτσι πάμε από μια κατάσταση αποπληθωρισμού και μείωσης της νομισματικές κυκλοφορίας σε μια άλλη κατάσταση υπερ-πληθωρισμου και εκτίναξης των τιμών.
Αυτό βεβαία θα γίνει μεσα σε 6 μήνες γιατί είναι γνωστό ότι το αποτέλεσμα της παροχέτευσης χρημάτων στο σύστημα φαίνεται μετά από 6 μηνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: