Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Αυτά που έρχονται…

Η συνεχής πτώση του ευρώ δίνει το σύνθημα και την τάση της αλλαγής στο ευρωπαϊκό τοπίο. Οι αγορές ρίχνουν συνεχώς την ισοτιμία του ευρώ εναντι του δολαρίου γιατί η ΕΚΤ άρχισε να τυπώνει ουσιαστικά χρήμα και να πληθωριζει την αγορά, αυξανοντας σταδιακα την νομισματική κυκλοφορία. Το πακέτο των 750 δις ευρω θα δώσει στην πραγματική αγορά , μέσω των εμπορικών τραπεζών, αρκετά τρις ευρω. Συνεπώς οι αγορές προεξοφλούν τον πληθωρισμό των ευρω που θα κατακλίσουν την αγορά, και γι΄αυτό το ευρω χάνει σε αξία.

Το τύπωμα και ο πληθωρισμός χρήματος που θα διοχετευτεί στην αγορά και στα χρηματιστήρια θα φέρει αύξηση των τιμών των μετοχών και ταυτόχρονη μείωση στα επιτόκια των κρατικών ομόλογων. Ετσι παίρναμε ραγδαία από μια περίοδο αποπληθωρισμού λόγο αύξησης των επιτοκίων στα κρατικά ομόλογα και συνεπώς απόσυρσης χρημάτων από την οικονομία για να εξυπηρετηθούν τα τοκοχρεολύσια, παίρναμε χωρίς καμιά στάση σε μια περίοδο υπερπληθωρισμού και αυξησης κάθετης της νομισματικής κυκλοφορίας.

Θέμα χρόνου και η άνοδος του χρηματιστηρίου γι΄αυτό και οι μεγάλες πιέσεις τελευταία στη χρηματιστηριακή αγορά από τους τοπικούς «κερδοσκόπους» για να αγοράσουν οσο τον δυνατό πιο χαμηλά, μιας και γνωρίζουν ότι με το τύπωμα του ευρωπαϊκού χρήματος , σε τέτοια μάλιστα ποσότητα, η άνοδος είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: