Και ενώ οι "επενδυτές - κοράκια" περιμένουν...
Σκηνές αποκάλυψης ζει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με το σύνολο της κεφαλαιοποίησης του Ελληνικού χρηματιστηρίου να διαμορφώνεται κάτω απο το 20% του Α.Ε.Π της χώρας.
Για να μην υπάρχει ούτε ίχνος αυταπάτης για το ποιος σώζεται στο εσωτερικό της χώρας, έκτος από αυτούς που η ελληνική κατεδάφιση έσωσε έκτος Ελλάδος, αναφέρουμε ότι δόθηκαν 78 δις ευρω στις ελληνικές τράπεζες από το κράτος, δηλαδή από τον Έλληνα φορολογούμενο, είτε με την μορφή εγγυήσεων είτε ως ρευστό για να «αντεπεξέλθουν» των «δυσκολιών» . Ενώ το σύνολο της κεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών δεν ξεπερνά σήμερα τα 15 δις ευρω και του ελληνικού χρηματιστηρίου στο σύνολο του τα 50 δις ευρω.
Βέβαια σ΄ αυτά τα 78 δις ευρω πρέπει να προστεθούν και οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να καταλάβει κανείς σε τι θέση βρίσκονται οι τράπεζες και τι θυσίες πρέπει να γίνουν από το λαό ο οποίος πρέπει να πεθάνει για να ζήσουν αυτές.
Δεν υπάρχει πλέον καμία αγορά, καμία κυβέρνηση και κανένα ανάχωμα .
Μόνο κάποιος που εθελοτυφλεί ή είναι πληρωμένος μπορεί να λέει ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, η χώρα διαλύεται με τρομακτικά γρήγορους ρυθμούς καθώς τα ΜΜΕ κοιμίζουν το λαό με παραμυθάκια . Τώρα γίνονται οι τελευταίες εργασίες πριν την κατεδάφιση, το κτήμα μαζί με το οίκημα έχουν παραχωρηθεί…
Είναι ζήτημα χρόνου πλέον να οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές, χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί σημάδι για κάτι καλό που μπορεί να έρθει.
Δυστυχώς οι εξελίξεις έχουν ήδη δρομολογηθεί εδώ και καιρό και δεν υπάρχει πισωγύρισμα.
Με συνοπτικές διαδικασίες μια χώρα διαλύεται και οι μόνοι τώρα που περιμένουν είναι τα κοράκια για να κατασπαράξουν ότι μένει.
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
3 σχόλια:
Με όλο τον σεβασμό, σε παρακολουθώ αρκετό καιρό, έχω μάθει να εκτιμώ τις αναλύσεις και τις προβλέψεις σου, όμως σε αρκετές περιπτώσεις εύχομαι να ήσουν λίγο πιό συγκεκριμένος. Για παράδειγμα , με ποιό σκεπτικό προβλέπεις πως σύντομα θα έχουμε εθνικές εκλογές ; Ο κόσμος σίγουρα είναι οργισμένος , όμως θεωρείς πως η γενικότερη κατακραυγή είναι αυτή η οποία θα φέρει αυτή την εξέλιξη , ή κάποιος άλλος παράγοντας; Επίσης αναφέρεις πως "οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί". Φαντάζομαι πως κατα 90% εννοείς το ξεπούλημα των πόρων της χώρας , το οποίο σαφέστατα φαίνεται να είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης , έχεις όμως κάποια συγκεκριμένα στοιχεία να παρουσιάσεις , όπως για παράδειγμα με ποιόν τρόπο και σε ποιές κατευθύνσεις θα κινηθεί αυτή η διαδικασία ; Και τέλος , ποιά θεωρείς πως θα ήταν η ενδεδειγμένη πολιτική στην παρούσα φάση ; Μια αναδιάρθρωση με κούρεμα του χρέους ίσως, και ποιές επιπλοκές αναμένεις πως θα είχε κάτι τέτοιο;
Ας αρχίσουμε από το τι θα μπορούσε να ειχε πράξει η Ελληνική κυβέρνηση ΠΡΙΝ την υπογραφή του μνημονίου, Θα μπορούσε η Ελλάδα να κήρυττε στάση πληρωμών και να επαναδιαπραγματευόταν το χρέος της με κάθε έναν από τους πιστωτές της , με ξεχωριστή αξιολόγηση για το κάθε ομόλογο, λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο διάρκεια, το ύψος επιτοκίου, τους τόκους που πήραν οι δανειστές, προμήθειες που δώσαμε κτλ. Κάθε πιστωτής και κάθε ομόλογο θα αξιολογοταν ξεχωριστά. Αντ’ αυτού τώρα έχουμε ένα ενιαίο μέτωπο δανειστών που το αποτελούν η ΕΚΤ , που αγοράζει τα τοξικά ομόλογά από τις εμπορικές τράπεζες, και το ΔΝΤ.
Το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας, της Γαλλίας κτλ ίσως να μπορούσαν και να ανταπεξέλθουν βραχυπρόθεσμα της στάσης πληρωμών και της διαγραφής του ελληνικού χρέους εκείνο όμως στο οποίο δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν θα ήταν η κατακόρυφη άνοδος των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων για όλες τις χώρες της ΟΝΕ.
Θα ήταν θέμα χρόνου μια μια χώρα να κατέληγε σε στάση πληρωμών. Όπως επίσης υπήρχε και το θέμα των CDs που αυτό θα έπληττε τεράστια τις τρεις τράπεζες που ουσιαστικά τα διακινούν, 2 αμερικανικές και 1 γερμανική.
Όταν η GS, η JP MORGAN και η Deutsche Bank εκδίδουν και αποδέχονται τέτοιας έκτασης ασφάλιστρα κινδύνου αναλαμβάνουν και την υποχρέωση να τα πληρώσουν, πράγμα όμως απίθανο αν η Ελλάδα κήρυττε παύση πληρωμών ΤΟΤΕ.
Οι τράπεζες αυτές έπαιζαν γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπούσε άμεσα για να φοβούνται ότι θα έπρεπε να πλήρωναν τα ασφάλιστρα. Ετσι εκ του ασφαλούς συντηρούσαν την «χρεωκοπία» και εξέδιδαν ασφάλιστρο κάνοντας τρομακτικά κέρδη.
Αναφορικά με το ξεπούλημα , εφόσον η Ελλάδα δεν κήρυξε παύση πληρωμών αλλά κατέφαγε στη «λύση» του μνημονίου το ξεπούλημα ηταν δρομολογημένο. Το πράγμα είναι απλό πώληση των κερδοφόρων ΔΕΚΟ έναντι πινακίου φακής και μετακυλιση του χρέους στους ιδιώτες έλληνες φορολογουμένους.
Τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου που κάθε τόσο εκδίδει η κυβέρνηση είναι εσωτερικός δανεισμός. Την ίδια ωρα που οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων που λήγουν ξεπληρώνονται από το «μνημόνιο» η χώρα δανείζεται από το «εσωτερικό».
Στόχος τα 220 δις ευρω το ιδιωτικών καταθέσεων.
Ο τρόπος που γίνεται το ξεπούλημα είναι δια μέσου του χρηματιστήριου , γι΄αυτό άλλωστε και η πτωτική του πορεία, για να φέρουν τις τιμές εκει που πρέπει για να μπουν οι «επενδυτές».
Αναφορικά με τις εκλογές η κατάσταση δεν θα γίνεται καλύτερη θα γίνεται χειρότερη, τα μετρα που θα θελήσουν να περάσουν θα βρουν αντίδραση, γι΄αυτό άλλωστε και η προετοιμασία για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ουσιαστικά είναι κατάργηση του κοινοβουλίου και της όποιας εν τέλει δημοκρατίας . Είναι μονόδρομος αν θέλουν να πάνε μέχρι το τέλος να κηρύξουν εκλογές και να δημιουργήσουν με πρόσχημα την κρίση μια άτυπη μορφή δικτατορίας στο όνομα των τραγικών στιγμών που περνά η χώρα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι εν μέσω τέτοιας κρίσης στις «στρατηγικές» επιχειρήσεις το ποσοστό των «επενδυτών» μεγαλώνει αντι να φοβηθούν και να απέχουν . Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ΕΛΠΕ οπου ο ομιλος Λατση αύξησε την συμμέτοχη του από 32% στο 41% , τυχαίο ;;;
Οι ΑΜΚ των τραπεζών είναι ένα άλλο παράδειγμα λήστευσης των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρομετόχων.
Δημοσίευση σχολίου