Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;;;

βομβαρδίζουν τις τελευταίες μέρες με «ενημερωτικό» τρόμο….

Υπάρχουν στιγμές που το «σύστημα» ξεπερνά τον εαυτό του και αποζημιώνει αυτούς που το κρατάνε στην ζωή παρέχοντας του πακτωλούς χρημάτων. Καθημερινά αλλά με περισσότερη ένταση τις τελευταίες μέρες βλέπουμε στα ΜΜΕ την ολοένα και μεγαλύτερη προσπάθεια για να μας πείσουν ότι η χρεωκοπία είναι θέμα ημερών ή και εβδομάδων.

Παντού καμένη γη και καταστροφή, η εντύπωση που θέλουν να περάσουν είναι ότι χρεοκοπούμε εδώ και τώρα.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Χρεοκοπεί έστω και τυπικά η Ελλάδα τόσο σύντομα;;; αύριο μεθαύριο;
Εμείς νομίζουμε πως ΟΧΙ δεν χρεοκοπούμε όσο γρήγορα θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε . Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να χρεοκοπήσει άμεσα. Αν αυτό γινόταν θα ήταν στην παρούσα φάση προς όφελος της χώρας , μιας και θα σταματούσε να πληρώνει τους δανειστές της .

Η προσφυγή στο ΔΝΤ και η υπογραφή του μνημονίου έγινε γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο, για να προστατευτούν τα συμφέροντα των δανειστών μας και των τραπεζών, επομένως μια άμεση χρεωκοπία μας θα ακύρωνε το σκοπό για τον οποίο μας οδήγησαν εκεί που μας οδήγησαν.

Η ένταση της χρεωκοπίας θα συνεχιστεί γιατί αυξάνει το φόβο και την ανασφάλεια και αδρανοποιεί τον πολίτη. Να είστε σίγουροι ότι όταν χρεοκοπήσουμε αυτό θα γίνει χωρίς καν να μπορέσετε να αντιδράσετε, κεραυνός εν αιθρία. Δεν θα αναγγέλλεται στις εκπομπές τους ούτε θα διαφημίζετε.
Το παιχνίδι όμως έχει χοντρύνει παρά πολύ και δεν μιλάμε για την Ελλάδα, αυτή απλώς εκτελεί τις εντολές που τα «αφεντικά» δίνουν.
Οι δυνάμεις που εμπλέκονται είναι ουσιαστικά δυο, από την μια η Γερμανία με το σχέδιο της για να οδηγήσει όσες πιο πολλές χώρες της ΟΝΕ μπορεί στο μηχανισμό στήριξης , καθιστώντας τις χώρες αυτές ουσιαστικά επαρχίες της Γερμανίας . Και από την Άλλη η Αμερική η οποία και κατασκεύασε την «κρίση χρέους» στην Ευρώπη.

Πάντως ανεξάρτητα από το ποια βγει τελικά κερδισμένη να είστε σίγουροι ότι καμιά χώρα δεν θέλει την χρεωκοπία της Ελλάδας στην παρούσα φάση. Έκαναν τόσο κόπο για να έχουν την χώρα στο χέρι για να μπορούν να επιβάλουν χωρίς αντίρρηση τα προστάγματα τους και τώρα θα χύσουν την καρδάρα με το γάλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: