Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ελευθερία μόνο μετά θάνατο…

εκτός και αν... ο ραγιάς ξεσηκωθεί.


Όπως δεν υπάρχει καμία τρομοκρατική απειλή και καμία αλ καιντα που από τις σπηλιές μπορεί να απειλεί υπερδυνάμεις,  έτσι και δεν υπάρχει και καμία «κρίση».
Το παραμύθι της τρομοκρατίας ήταν η αρχή για την εφαρμογή και την υλοποίηση του σχεδίου. Πρώτα επιβάλουν τρομονομους που σε δένουν χειροπόδαρα, για το καλό σου και την ασφάλεια σου, και δεν μπορείς να κουνηθείς, και ύστερα στο όνομα της «κρίσης» βάζουν «χέρι» στα χρήματα σου και  στη ζωή σου .
Έτσι όπως στο όνομα της «ασφάλειας» κάνεις δεν μπορεί να μιλήσει, τώρα στο όνομα της κρίσης όλοι δέχονται, ακόμα, το ξεζούμισμα.
Αυτό άλλωστε είναι και το βαθύτερο νόημα της «κρίσης», η κλοπή.
Έτσι αφού επιβάλουν στο όνομα της αδηφάγου «κρίσης» φόρους, μετά έρχονται τα παπαγαλάκια τους και ρωτάνε γιατί δεν μαζεύονται οι φόροι αυτοί .
Το ξεζούμισμα και η αδυναμία του σύγχρονου ραγιά να αντεπεξέλθει δεν ενδιαφέρει τους πασάδες και τους βεζίρηδες της εξουσίας, ποτέ άλλωστε δεν τους ενδιέφερε.
Αυτό που μετράει είναι τα γρόσια που πρέπει να μαζέψουν οι τοπικοί κοτζαμπάσηδες και να τους τα παραδώσουν,  αφού πρώτα βγάλουν και το κατιτί τους για τον δικό τους κόπο.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: