Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Αναστολή πληρωμών ΤΩΡΑ…


Η βιώσιμη λύση για την Ελλάδα ήταν και είναι μια και μόνο μια , 6μηνη αναστολή πληρωμών για αναδιαπραγμάτευση του χρέους, και αν δεν ευοδωθούν οι στόχοι  τότε Θα μπορούσε η Ελλάδα να κήρυττε στάση πληρωμών και να επαναδιαπραγματευόταν το χρέος της με κάθε έναν από τους πιστωτές της , με ξεχωριστή αξιολόγηση για το κάθε ομόλογο, λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο διάρκειας, το ύψος επιτοκίου, τους τόκους που πήραν οι δανειστές, προμήθειες που δώσαμε κτλ.
Κάθε πιστωτής και κάθε ομόλογο θα αξιολογείται  ξεχωριστά.
Αντ’ αυτού τώρα έχουμε ένα ενιαίο μέτωπο δανειστών που το αποτελούν η ΕΚΤ , που αγοράζει τα τοξικά ομόλογά από τις εμπορικές τράπεζες, και το ΔΝΤ , καθώς και η Ε.Ε. που δίνει τα "δάνεια" για να μετατραπούν τα ελληνικά ομόλογα σε ενυπόθηκα δάνεια. Και όμως η λύση του προβλήματος είναι ακόμα εφικτή.


Δεν υπάρχει βέβαια καμία πιθανότητα όσο υπάρχει αυτό το πολιτικό κατεστημένο, και αυτή η κυβέρνηση , να γίνει αναστολή πληρωμών.
Η κάθε εκφοβιστική ενέργεια, πάντα με την έλευση της «τρόικας», γίνετε με μόνο σκοπό να σπείρει την ανασφάλεια και τον φόβο στους πολίτες για να αποδεχτούν και άλλους φόρους και άλλες «θυσίες».
Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε πριν το 2013 . Πρέπει  πρώτα να μας δώσουν, έστω και δια της βίας τα «δάνεια» τους, για να αποπληρωθούν τα ομόλογα που κατέχουν  οι τράπεζες τους και ύστερα , όταν δεν θα αποτελούν κίνδυνο τα ελληνικά ομόλογα μιας και θα έχουν γίνει ενυπόθηκα δάνεια, να μας τελειώσουν οριστικά.  
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε, για να καταλάβει κάποιος την αναγκαιότητα της  χορήγησης των «δανείων» για την  σωτηρία των τραπεζών, ότι το 39% των κεφαλαίων της τράπεζας  Dexia   είναι επενδυμένα σε ελληνικά ομόλογα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των κεφαλαίων της γερμανικής Commerzbank  ανέρχεται στο 27%.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν  γιατί τα δάνεια αυτά πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα για να σωθούν οι τράπεζες αυτές.
Οπότε ένας στους δυο κερδίζει, και ο χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: