Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Τίποτα όρθιο ...

Δεν υπάρχει τίποτα όρθιο, ούτε θεσμοί, ούτε πολιτικά κόμματα, ούτε πολιτικοί, ούτε άνθρωποι που θα υψώσουν την φωνή τους εναντία σ΄αυτά που συμβαίνουν, ενάντια στην υποδούλωση και στην σκλαβιά αυτή.

Όλοι λούφαξαν και περιμένουν, όλοι έχουν πάρει το μερίδιο τους ,τρίβουν τα χέρια τους και περιμένουν να τελειώσει η «βρώμικη δουλεία», και τότε θα βγουν από τις σπηλιές που έχουν κρυφτεί και θα αρχίσει τότε ένα άλλο πανηγύρι ένα άλλο τσίρκο, «όχι εσείς φταίτε» κτλ , ξέροντας καλά το μάθημα τους , και παίζοντας καλά το παιχνιδάκι αυτό.

Αηδία… Αυτή είναι η λέξη ΑΗΔΙΑ.

Και από εδώ και πέρα αρχίζουν και εγείρονται ερωτήματα για την πολιτική βούληση της κυβέρνησης της χώρας όσο και της Ε.Κ.Τ. του eurogroup αλλά και της Ε.Ε. Γιατί δεν σταμάτησαν με τους μηχανισμούς που διαθέτουν, και πιστέψτε με διαθέτουν πάμπολλους, το κερδοσκοπικό αυτό παιχνίδι.

Γιατί δεν έκαναν και δεν κάνουν τίποτα εκτός από το να δίνουν τροφή και να ρίχνουν λάδι στην φωτιά των «κερδοσκόπων, ενθαρρύνοντας μάλιστα τα φαινόμενα .
Νομίζω και πάλι ότι παραβιάζω ανοικτές πόρτες .

όταν τεχνητά με το σορτάρισμα των ομολόγων οι «κερδοσκόποι» καταφέρνουν να πωλούν ομόλογα που δεν έχουν, και να οδηγούν τις τιμές των επιτοκίων στα ύψη, αντιλαμβανόμαστε ότι όταν βγει η όποια χώρα να δανειστεί, το επιτόκιο θα είναι το ανάλογο με αυτό που η «αγορά» έχει διαμορφώσει στο καζίνο της αγοράς των ομολόγων.

Είναι πλέον ξεκάθαρος ο ρόλος όλων αυτών των παραπάνω οργανισμών, αλλά και των κρατών που τους αποτελούν ξεχωριστά, και όχι μόνο , αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης και γενικότερα του πολιτικού κατεστημένου του τόπου.

Ο καθένας εκμεταλλευόμενος την «ευκαιρία» προσπαθεί να ωφεληθεί και να αποκομίσει τα περισσότερα κέρδη για τα συμφέροντα που υπηρετεί και αντιπροσωπεύει.
Προσπαθούν λοιπόν όλοι μαζί ,και ο καθένας ξεχωριστά, για το ποιος θα αρπάξει το μεγαλύτερο κομμάτι για να ωφεληθεί περισσότερο και να επιβάλλει τους όρους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: