Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Το πραγματικό πρόβλημα

Το πρόβλημα δεν είναι το πολιτικό σύστημα, δεν είναι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, δεν είναι τα φακελάκια , το πρόβλημα δεν είναι η οικονομία. Όλα αυτά είναι παρελκόμενα του προβλήματος, πράγματα και καταστάσεις που γεννά το πρόβλημα.

Και το πρόβλημα είναι ένα , και είναι το σημαντικότερο , είναι η ποιότητα του λαού. Είναι ο ίδιος ο λαός της χώρας αυτής.

Γιατί σε ένα τέτοιο λαό αυτή η οικονομία και αυτά τα μετρά του αρμόζουν, αυτό το πολιτικό σύστημα και αυτή η διαφθορά του αναλογεί.

Ο καθ΄ ένας δημιουργεί και οραματίζεται σύμφωνα με την πρώτη υλη που έχει μέσα του, και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα αλλά και από την καθημερινότητα τότε συμπεραίνουμε ότι η «μαγιά» του λαού αυτού έχει σωθεί εδώ και πολύ καιρό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΑΑΘΟΟΟΣ !!!
Το ότι έχουμε καραγκιόζηδες προδότες στο κουμάντο είναι θέμα πολύ πρόσφατης ιστορίας. Απόδειξη, ότι τα αρνητικά του ελληνικού λαού εξελίσονται τάχιστα. Τι χαρακτήρα είχαμε πριν 40 χρόνια και πως είμαστε τώρα, τεράστια η αποσταση. Κατ'αρχήν είμαστε πολύ ευαίσθητοι δέκτες ευεπηρέαστοι από την αρχαιότητα. Υποκρινόμαστε εκ του φυσικού από τότε. Εύκολος ενθουσιασμός αλλά και μελαγχολία καθιστούν ευάλωτο το ήθικό, άρα και το ήθος.... Ο καλοκάγαθος λαός με το απέθαντο αίσθημα δικαίου και το φιλότιμο που ανακάλυψε ο ταγματάρχης Ουάλας στο Βουνό στην Κατοχή έδωσε μοναδικούς πολεμιστές, ηρωισμό ανάλογο με τους σημερινούς ανθρώπους βόμβες των πατριωτικών αγώνων. Αλλά και γεννημένους αρχηγούς ανυποχώρητους σε ζητήματα ηθικής όπως ο Αρης που τόσο θαυμάστηκε απ' τους ξένους. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι είναι οι παπούδες ή και οι πατεράδες μας. Καταλαβαίνουμε πόσο έχει αλλάξει η ποιότητα του κοσμάκη μας από τότε, αλλά οφείλεται στο ότι έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι με συγκλονιστικές ποσότητες από κουράδες και σκοπούμενη αγραμματοσύνη. Το καθεστώς με τις κουραδομηχανές και τα μεγακαθάρματα-βδέλλες επί του προϋπολογισμού βρίσκεται υπό κατάρρευση. Δεν νοείται χιλιάδες χρόνια ιστορικής παρουσίας αυτού του πολιτισμού του αρχαίου του μέσου βυζαντινού και του νέου να τα τελειώνουμε από μόνοι μας. Μόνο κομπλεξικοί υποστηρίζουν τέτοιο ακρωτηριασμό όχι μόνο στην ελλάδα, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις χωρών που υφίστανται διαλυτική διάβρωση.