Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Παραμύθια χωρίς όνομα…


Χρεοκοπούμε ή Όχι ;;;

Ποια είναι τελικά η πραγματικότητα ;;;


Κάποτε το παραμύθι αυτό περί χρεοκοπίας πρέπει να τελειώνει. Ο τρόμος και ο φόβος που έντεχνα σπέρνουν πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί με τη γνώση για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Σπέρνουν έντεχνα τον τρόμο χωρίς να λένε στοιχεία και χωρίς να κάνουν συγκρίσεις .

Ποια είναι λοιπόν η πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε πέστε τη μας για να την μάθουμε και εμείς .

Γιατί εμείς άλλα ξέρουμε και άλλα συμπεράσματα εξάγουμε από τα στοιχειά που έχουμε , εκτός και αν «εσείς» γνωρίζετε άλλα.

Η φτωχή και άτιμη εσχάτως Ελλάδα, έχει ένα έλλειμμα της τάξεως του 12,7% κατά την κυβέρνηση, κατά άλλους της τάξεως του 13,2%, αλλά εμείς ασπαζόμαστε τα «επίσημα» στοιχειά.

Το αντίστοιχο έλλειμμα των Η.Π.Α. , χωρίς να κάνουν τα στατιστικά τους φύλλο και φτερό οι διεθνείς οργανισμοί Δ.Ν.Τ. κλπ, το 2009 ήταν 12.9%, και κανείς δεν τολμά να μιλάει για χρεωκοπία της, για άνοδο των επιτοκίων δανεισμού της ή για άνοδο των cds. Πως θα μπορούσε άλλωστε να το πράξει αυτό κάποιος , όταν οι περισσότερες χώρες της δύσης έχουν έλλειμμα που πλησιάζει τα νούμερα αυτά.

Η Ιαπωνία για παράδειγμα το έλλειμμα ανέρχονταν το 2009 στο 10,5 % του Α.Ε.Π. της, ενώ και το 2008 το έλλειμμα ήταν της τάξεως του 10,2%.
Αλλά και για την Ιαπωνία δεν ακούσαμε κανέναν πρωθυπουργό της να μιλήσει για «ασθενή στην εντατική» και για «απώλεια ενός τμήματος της εθνικής κυριαρχία» λόγω του ελλείμματος αυτού . Ούτε είδαμε τους «κερδοσκόπους» (sic) να επιτίθενται στις Η.Π.Α. και στην Ιαπωνία επειδή έχουν έλλειμμα περίπου ίδιο με το δικό μας, και να «σορτάρουν» τα ομόλογα τους ή να «παίζουν» τα αντίστοιχα cds με το σκεπτικό ότι οι χώρες αυτές θα φαλιρίσουν.

Δεν το είδαμε αυτό αν και τα μεγέθη τουλάχιστον του ελλείμματος είναι σχετικά ιδία, γιατί τα άλλα μεγέθη που ακολουθούν είναι ανόμοια και βάζουν την Ελλάδα σε καλύτερη μοίρα.
Το Δημόσιο χρέος της Ελλάδας το 2009 ανέρχονταν στο 112,5 % του Α.Ε.Π ενώ το 2010 «εκτιμάται» ότι θα ανέλθει στο 125% .
Πιστεύετε ότι είναι μεγάλο και μας οδηγεί στην πτώχευση ;;;

Δείτε λοιπόν ποιο είναι το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας και κανένας δεν μιλάει για πτώχευση της χώρας, ανέρχεται στο 197% του Α.Ε.Π. της . Ενώ είναι ολοένα και διογκούμενο .
Άλλα ας δούμε και άλλους δείκτες περισσότερο αντιπροσωπευτικούς όπως για παράδειγμα το Συνολικό χρέος της Ελλάδας, δηλαδή δημόσιο συν ιδιωτικός τομέας, για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της «χρεοκοπημένης» Ελλάδας.

Το συνολικό χρέος λοιπόν της χώρας ανέρχεται στο 179% του Α.Ε.Π ενώ ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι …κρατηθείτε 175%!!!

Αν δε αναφέρουμε το συνολικό χρέος της κάθε χώρας θα δούμε ποιος πρέπει να είναι σε «εντατική» και γιατί ο πρωθυπουργός, συνεπικουρούμενος από σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο που υπερθεματίζει, μιλάει για «ασθενείς και εντατικές»..
Λοιπόν έχουμε και λέμε το συνολικό χρέος της Ολλανδίας ανέρχεται στο 234% του Α.Ε.Π της, αντίστοιχα της Ιρλανδίας στο 222%, του Βελγίου στο 219%, της Ισπανίας 207%, της Ιταλίας στο 197% και πάει λέγοντας .
Είναι αξιοσημείωτο δε το συνολικό χρέος των "εγγυητριών" δυνάμεων,όπου της Γερμανίας ανέρχεται στο 170% του Α.Ε.Π , της Γαλλίας είναι κάτι παραπάνω από 230% του Α.Ε.Π. , και της Μεγάλης Βρετανίας το συνολικό χρέος, προσδεθείτε εδώ, είναι περισσότερο από το 400% !!! του Α.Ε.Π της.

Βλέποντας λοιπόν τα παραπάνω, και συγκρίνοντας αυτα με τα αντίστοιχα ελληνικά στοιχεία για το εξωτερικό χρέος,το συνολικό χρέος και το έλλειμμα , τότε είναι που αναρωτιόμαστε για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στο 89% του Α.Ε.Π . της , ενώ της Πορτογαλίας που ο υπουργός Οικονομικών της ζήτησε να μην την συγκρίνουμε με την Ελλάδα, και είχε δίκαιο, είναι …130% του Α.Ε.Π. , ενώ της Ιρλανδίας ξεπερνά το 415%.
Κανένας όμως από τους ηγέτες των χωρών αυτών δεν βγήκε να μιλήσει για εντατικές και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως στους «κερδοσκόπους» των τραπεζικών ιδρυμάτων , δηλαδή στα δικά τους τα «παιδιά» να κάνουν « παιχνίδι» με την τύχη της χώρας, πάνω στην πλάτη της.

Όταν ο ίδιος βγαίνεις και προαναγγέλλεις το θάνατο σου τι περιμένεις τα κοράκια να σε λυπηθούν;;; η δουλειά τους είναι να τρώνε σάρκες θνησιμαίων. Το θέμα είναι γιατί το λέει ο πρωθυπουργός της χώρας και γιατί έχει την συμπαράσταση των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.

Η απάντηση είναι εύκολη , το έργο το έχουμε δει να επαναλαμβάνεται άπειρες φορές στο παρελθόν και στην ιστορία.

Όσον αφορά τους «δανειστές» μας που τους «εξαπατάμε» με ψεύτικα στοιχεία, και το περίφημο «έλλειμμα αξιοπιστίας», αυτοί προθυμοποιήθηκαν στην τελευταία ιδιωτική τοποθέτηση των 5ων ομολόγων του δημοσίου να μας δανείσουν 25 δις ευρω , αψηφώντας τα περί «χρεωκοπίας» της χώρας , με το αζημίωτο βέβαια των 6,2%, και να είστε σίγουροι πως στις επόμενες δημοπρασίες θα προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερα ποσά.

Είναι βλέπετε είναι «φιλάνθρωποι» και εκτιμούν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, έχουν δε και κλασική παιδεία!!!

Κυρίαρχε δημοσιο- υπαλληλικέ λαε...

2 σχόλια:

olympiada είπε...

για να συμπληρώσω τον εξαιρετικό συλλογισμό σου:
http://olympia.gr/2010/02/12/%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%bd%cf%84-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%bf/

mediaspotgr είπε...

Από λάθος ένα σχόλιο του χρήστη V διαγράφηκε. Παρακαλώ τον χρήστη αν έχει την καλοσύνη να το αναρτήσει ξανά.