Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Η Ελλάδα συνεχίζει να πληγώνει... και να φυλακίζει

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο 18χρονος που συνελήφθη κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου

Ενώ οι φιλήσυχοι και νοικοκυραίοι πολίτες ξαναγυρίζουν στους γνωστούς ρυθμούς της ζωής τους, κάποιοι άλλοι που τόλμησαν να αντιδράσουν στην αυθαιρεσία και στην καταπίεση της εξουσίας αντιμετωπίζουν την σκληρή, άδικη και βάναυση μεταχείριση τους, από το κράτος και τις αρχές του.

Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα ο 18χρονος που συνελήφθη κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης καταστολής των διαδηλώσεων, όταν ο λαός ασκώντας συνταγματικά δικαιώματα του, εκδήλωνε την αντίθεση του προς την κυβερνητική πολιτική της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας που έχει γίνει σημαία του κράτους.

Κάθε πολίτης λοιπόν είναι έρμαιο στις διαθέσεις των ένστολων κουλουλοφορων του Κράτους, που με περίσσιο θράσος αποδίδουν κατηγορίες και βεβαιώνουν εγκληματικές πράξεις. Όπως στην περίπτωση του φαντάρου που περνούσε από κεντρικό δρόμο της Αθήνας και συνελήφθη για αντίσταση κατά της αρχής, κάψιμο εθνικού συμβόλου και αλλά πολλά, όπως βεβαίωναν οι αστυνομικοί, ενώ η σημαία είχε καεί σε άλλο δρόμο και άλλη ώρα.

Έτυχε και είδαν το περιστατικό μερικοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και ένας δικηγόρος, οι οποίοι με την σειρά τους βεβαιώσαν ότι ο φαντάρος δεν είχε κάνει τίποτα.

Τώρα ρωτάω τι θα γινοτατε σε ένα άλλο κράτος, σε οποιοδήποτε δημοκρατικό κράτος, με τους αστυνομικούς που κατεθεσαν ψευδώς, συνέλαβαν παράνομα, και βεβαίωναν με πάθος την ενοχή του φαντάρου;;;
Τι έγινε λοιπόν στην Ελλάδα με αυτούς λοιπόν τους αστυνομικούς;;; έχασαν την δουλειά τους ;;; αποστρατεύτηκαν;;; πέρασαν από πειθαρχικό;;;

Έμειναν ατιμώρητοι και ελεύθεροι να δίνουν το παράδειγμα και σε άλλους συναδέλφους τους αστυνομικούς για να «πιστοποιούν» εγκληματικές πράξεις και ενέργειες, σε βάρος άλλων πολιτών όπως ο 18χρονος, και να τους στέλνουν με την βοήθεια της «δικαιοσύνης» στη φυλακή.

Και μια και κόπτονται όλοι για το διασυρμό της χωράς, το γεγονός ότι τα όργανα της «τάξεως», βεβαιώνουν ψευδώς γεγονότα, συλλαμβάνουν παράνομα πολίτες, και ετοιμάζονται να τους στείλουν στην φυλακή με την αρωγή και άλλων «αρχών», δεν εκθέτει αυτό την χώρα διεθνώς ;;;

Ή μήπως το θέμα δεν είναι αν εκτεθεί η χώρα, αλλά να μην «εκτεθούν» αυτοί από τις θέσεις τους και την εξουσία.

Γιατί μια χώρα «εκτίθεται» όταν οι υπουργοί της χρηματίζονται και πλουτίζουν σε βάρος του λαού, όταν οι κρατικοί λειτουργοί «τ΄ αρπάζουν» σε κάθε ευκαιρία, όταν οι υπάλληλοι του κράτους λαδώνονται και απαιτούν «φακελάκι», και όταν ο πολίτης διασύρεται, έρμαιο και βορά σε κάθε είδους κρατική αυθαιρεσία.

Αυτή είναι η πραγματικότητα της χωράς που ζούμε...και μας εκθέτει και σαν ανθρώπους και σαν πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: