Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Δυο μετρά και δυο σταθμά

Τα όργανα της «τάξεως» δεν έχουν ως αποστολή τους να επιβάλουν την τάξη προστατεύοντας τον πολίτη, ούτε υπόκεινται σε οποιοδήποτε νόμο , αλλά αποτελούν μια ειδική κατηγορία πολιτών , προνόμιο που τους παραχώρησε η εξουσία, την οποία και προστατεύουν.
Λειτουργούν λοιπόν έξω από τους θεσμούς του κράτους και παράλληλα με αυτούς.


Τα ΜΑΤ πηγαίνουν ακόμα και στις δενδροφυτευσεις , γιατί δεν παρευρέθησαν και στο συλλαλητήριο των αστυνομικών ;


Το ότι η απόπειρα εναντίων του αστυνομικού φρουρού ήταν προβοκατόρικη πράξη κυπατζιδικης σύλληψης και πιθανόν και εκτέλεσης το έχουμε εξαντλήσει.
Αλλού όμως θέλουμε να σταθούμε με αφορμή τις αντιδράσεις από το γεγονός αυτό, στο πως βλέπει και πως μεταχειρίζεται το επίσημο κράτος και τα θεσμοθετημένα όργανα του τους πολίτες. Γιατί για το κράτος ο πολίτης είναι εν δυνάμει κίνδυνος.

Ανατρέχουμε λοιπόν στην κηδεία του δολοφονηθέντος μαθητή Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, όπου κατά την διάρκεια της εξοδιου ακολουθίας είχανε παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ προκαλώντας τα άτομα που πήγαν να συνοδέψουν στην τελευταία κατοικία του τον φονευθέντα μαθητή. Μάλιστα μετά την κηδεία τα ΜΑΤ επενέβησαν , χωρίς να προκληθούν, και «προληπτικά» έριξαν δακρυγόνα ενώ και πάλι «προληπτικά» προπηλάκισαν και αρκετούς από τους παρευρισκόμενους

Δεν σεβάστηκαν δηλαδή τα όργανα του κράτους ούτε αυτή την ιερή στιγμή.

Και ερχόμαστε στο χθεσινό συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι αστυνομικοί και τα συνδικαλιστικά τους όργανα έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο τραυματίας αστυνομικός φρουρός.

Μαζεύτηκαν περισσότερα από 500 άτομα και δεν είδαμε πουθενά παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ, ούτε κλούβες, ούτε άτομα της ομάδας Ζ.

Γιατί; Ποιος λόγος επιβάλει την παρουσία ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας σε μια κηδεία, σε συλλαλητήρια μαθητών, και δεν επιβάλλεται σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια αστυνομικών ;

Δεν υπάρχει ίση αντιμετώπιση των πολιτών από τα όργανα του κράτους; δεν είναι όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στο νόμο ; Δεν κινδυνεύει η «δημόσια τάξη» απ΄ όλους το ίδιο όταν διαδηλώνουν και μάλιστα έξω από νοσοκομείο ;
Προσαγωγές έγιναν των διαδηλωτών αστυνομικών ; Εξακρίβωση στοιχείων ;

Και ρωτάμε τι θα γινόταν αν στο συλλαλητήριο των αστυνομικών έξω από το νοσοκομείο , που είναι και χώρος κοινής ησυχίας, αν παρατάσσονταν διμοιρίες των ΜΑΤ σε πλήρη ανάπτυξη και με πλήρη εξοπλισμό, ως όφειλαν να παραταχθούν;

Και γιατί για τους απλούς πολίτες αυτό είναι επιβεβλημένο να γίνεται από την αστυνομία, ενώ για τους αστυνομικούς που διαδηλώνουν ως πολίτες αυτό δεν απαιτείται ;

Παρόλο που και κάποια στιγμή, γιουχαρίστηκαν ακόμα και θρησκευτικοί ηγέτες , που το κατεστημένο τιμά τόσο πολύ, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών όταν πήγε να επισκεφτεί τον τραυματία.
Και αυτό βέβαια έγινε, για την δήλωση που έκανε τις προηγούμενες εβδομάδες ο Αρχιεπίσκοπος, και την θέση που έκφρασε δημόσια σχετικά με την λαϊκή εξέγερση, και τον τρόπο καταστολής της.
Εκεί γιατί δεν επενέβησαν τα ΜΑΤ, που δεν ήταν παρόντα ως όφειλαν να είναι ;

Τελικά για ποιους είναι οι νομοί και ποιοι πρέπει να τους εφαρμόζουν ;
Γιατί σίγουρα οι Μονάδες αποκατάστασης της τάξης θα είχανε κάθε λόγο, αν παρευρισκόντουσαν, να νοιώθουν ότι προκληθήκανε τα όσια και τα ιερά τους, όταν ένα θρησκευτικό σύμβολο αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο από ένα πλήθος ατόμων.

Το ενδιαφέρων βέβαια θα ήταν να ακούγαμε τους αστυνομικούς διαδηλωτές τι θα λέγανε μετά, από την «επιχείρηση» των ΜΑΤ εναντίων τους, ως όφειλαν να είχαν πράξει, και όπως πράττουν σε ανάλογες περιπτώσεις όταν διαδηλωτές είναι πολίτες και μαθητές .

Δεν υπάρχουν σχόλια: