Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Τα όρια της εγκληματικότητας ...

Όταν απαγάγουν έναν εφοπλιστή τίθεται θέμα εγκληματικότητας και η χωρά όπως μας λένε τα παπαγαλάκια των εργολάβων διασύρεται διεθνώς, ενώ το σημαντικότερο συνεχίζουν να λένε είναι ότι οι ξένοι επενδυτές αλλάζουν την γνώμη τους και τα σχεδία τους για επενδύσεις στην Ελλάδα , λόγω της απαγωγής, και προσανατολίζονται προς άλλες μπανανίες . Ναι το ακούσαμε και αυτό.

Όταν όμως κακοποιούν με τον πιο απάνθρωπο και κτηνώδη τρόπο, υποχρεώνοντας μια συνδικαλίστρια, αφού πρώτα την περιέλουσαν με βιτριόλι, να το καταπιεί κιόλας καίγοντας από το οξύ όλα τα ζωτικά της όργανα, κανένας δεν μιλάει για εγκληματικότητα, για διασυρμό της χώρας διεθνώς, και για ξένους επενδυτές με πράσινα αλόγα που αρνούνται να επενδύσουν και αλλά τέτοια ευτράπελα.

Στην περίπτωση αυτή οι ξένοι επενδυτές τους, που σκαρφίζονται τα άδεια κεφαλάκια τους, είναι σύμφωνοι με την πρακτική αυτή. Κανένας δεν μιλάει για εγκληματικές πράξεις κατά συνδικαλιστών και κανένα πάνελ δεν συζητάει τις προεκτάσεις αυτής της κακοποίησης στην καθημερινή διεκδίκηση των εργαζομένων για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Ούτε κανείς ασχολείται με τις ώρες αγωνίας της κακοποιημένης συνδικαλίστρια, αυτό είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια που το σύστημα θέτει, είναι οι λεγόμενες παράπλευρες απώλειες της ανθρώπινης ζωής που αντιστάθηκε και διεκδίκησε.

2 σχόλια:

Antinemecis είπε...

Διάβασα και ότι ο κος Μαρκογιαννάκης θα περάσει νομοσχέδιο για πιο αυστηρή ποινή στους απαγωγείς. Τα ισόβια, λέει, θα είναι ισόβια...
Θα μου πεις πού είναι το κακό;
Λίγο περίεργα δεν είναι τα "αντανακλαστικά" όταν πρόκειται για μεγαλοεπιχειρηματίες;Για τους απλούς πολίτες δεν είδα ποτέ τέτοια "αντανακλαστικά". Δηλαδή η απαγωγή επιχειρηματία θα είναι το πιο ειδεχθές έγκλημα στη χώρα...;
Εκτός αυτού η όλη "απαγωγή" εμένα δε με έπεισε καθόλου.Ήταν πολύ χολυγουντιανή για τα μέτρα μου...
Αν σκεφτείς δε την όλη κάλυψη...
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η "απελευθέρωση" του επιχειρηματία την πάντα βολική ώρα για την κυβέρνηση.Την ώρα που ολόκληρο το πανελλήνιο έπρεπε να μιλάει για την υποβάθμιση της οικονομίας (όχι κάτι καινούργιο αλλά σίγουρα σημαντικό και απόδειξη της,για άλλη μία φορά,ψευδόμενης κυβέρνησης) καθώς επίσης και για τον απόλυτο εξευτελισμό των θεσμών λόγω της αποχώρησης για μία ακόμα φορά της "πλειοψηφίας" από την ψηφοφορία για το Βατοπέδι,το θέμα που απασχολούσε τα ΜΜΕ ήταν ο παπούλης και αν έφαγε την κρεμούλα του...σουπίτσα του (κάτι τέτοιο)
Τελικά ή μας δουλεύουνε χοντρά ή οι "απαγωγείς" είναι βαμμένοι νεοδημοκράτες ταγμένοι στην υπηρεσία του κόμματος...
Κύριοι της ΕΛ.ΑΣ. ψάξτε στη ΔΑΠ ή στην ΟΝΝΕΔ... εκεί έχει κέτι τέτοια φρούτα... καλά δείτε και κατά τη "χρυσή αυγή"...

Ανώνυμος είπε...

kante tin kouneba prwto thema sta blogs na brethoun ta mme pro tetelesmenwn gegonotwn