Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Το επόμενο θύμα...

Οι «τρομοκράτες» δημιουργούνται και κατασκευάζονται, δεν γεννιούνται.

Τους δημιουργεί το σύστημα και η καθημερινότητα μέσα στην οποία ζουν.

Τους δημιουργεί η ανέχεια και οι συνθήκες της ζωής τους, ο αποκλεισμός , η περιθωριοποίηση, η συνεχής ενοχοποίηση γι΄ αυτό που αντιπροσωπεύουν, μιας και αποτελούν τους μη προνομιούχους και ανήκουν στην τάξη των ανθρώπων που υποφέρουν, αρα είναι ευάλωτοι.

Και το κατεστημένο ξέρει καλά, και το παίζει καλά το παιχνίδι παγκόσμια, όσο δημιουργείς φτώχεια, όσο πιο άθλιες συνθήκες διαμορφώνεις για ένα κομμάτι του λαού, τόσο πιο πολλούς «τρομοκράτες» θα κατασκευάσεις.

Το χέρι του «τρομοκράτη» δεν το οπλίζει καμία άλλη δύναμη εκτός από τις εμπειρίες και τα βιώματα του.

Ο θυμός που ξεχειλίζει μέσα από τα άθλια σπίτια που ζει, από την φτώχεια και την μιζέρια που τον υποχρεώνουν να δέχεται σαν τη μόνη επιλογή που έχει στην ζωή, από την καταπίεση, την ανισότητα, τον διαχωρισμό.
Και απ΄ όλα αυτά που δεν λέγονται και δεν φαίνονται, αλλά είναι τόσο φανερά τελικά που τον βάζουν στο περιθώριο και τον εγκαταλείπουν εκεί.

Η τύχη μπορεί να παίξει πολλά παιχνίδια στην ζωή του ανθρώπου, μπορεί να τον οδηγήσει από την ασφάλεια του σπιτιού του και της εργασίας του, κυριολεκτικά στο δρόμο, άνεργο χωρίς πόρους και δυνατότητα επιβίωσης.

Καθημερινά ακούμε για χιλιάδες απολύσεις και νέους ανέργους, άτομα που από την μια μέρα στην άλλη βρίσκονται χωρίς δουλειά, και χωρίς καμιά προοπτική γι΄ αυτούς και τις οικογένειες τους.

Γι΄ αυτό σκέψου, Ο επόμενος «τρομοκράτης» μπορεί να είσαι εσύ.

Κυρίαρχε λαέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: