Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Πίσω από τις προκηρύξεις...


Οι τρομονόμοι μετά την ψήφιση τους χρειάζονται και αφορμές για να «επιβληθούν»


Ο τρομονόμος είναι εδώ και χρονιά νόμος του ελληνικού κράτους, τον ψηφίσαν με το μοναδικό στην ιστορία τρόπο , το τότε κυβερνών κόμμα που τον κατέθεσε να απουσιάζει σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου από την βουλή, ενώ ένας κυβερνητικός βουλευτής που παρευρίσκεται να ψηφίζει όχι .
Ψηφίστηκε όμως από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης .

Έχετε ξαναδεί νομοσχέδιο να κατατίθεται σε βουλή κράτους από την κυβέρνηση, να αντιδρούν μαζικά με αποχή οι βουλευτές της συμπολίτευσης, να απέχουν 144 βουλευτές του Πασοκ, όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί εκτός από τον αρμόδιο υπουργό, ένας κυβερνητικός βουλευτής που βρίσκεται στο κοινοβούλιο να το καταψηφίζει και τελικά να γίνεται νόμος του κράτους επειδή το ψήφισε η αντιπολίτευση!!!
Ποιος νομίζεται λοιπόν ότι κυβερνάει αυτή την χώρα;;; αφελής ερώτηση.

Και να μην ακούμε ούτε λέξη γι΄ αυτά, να μην τίθεται θέμα καταψήφισης όλης της τότε κυβέρνησης, όλοι να συμφωνούν, σαν να ήξεραν από καιρό, σαν να είχαν προετοιμαστεί όλα έτσι όπως εξυπηρετούσαν όλους.

Καταθέτει το νομοσχέδια για ψήφιση του Τρομονόμου η τότε κυβέρνηση του Πασοκ το 2001, ένα χρόνο μετά την δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας, και μετά από γενική απαίτηση της αμερικανικής κυβερνήσεως για την άμεση ψήφιση του .

Μάλιστα χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις δυο πολιτικών την εποχή εκείνη αμέσως μετά την δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού από τους «τρομοκράτες».
Αντιγραφούμε από το in.gr 8/6/2000
«...ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εξέφρασε την απορία γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ένα νέο αντιτρομοκρατικό νόμο στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την τρομοκρατική δράση...»

«...Ο Δ.Ευσταθιάδης δήλωσε ακόμα ότι όλος ο πολιτικός κόσμος, όλοι οι πολίτες πρέπει να καταδικάσουν τη δολοφονική επίθεση, η οποία εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς. Σε ερώτηση αν η επίθεση συνδυάζεται με τις τελευταίες αμερικανικές εκθέσεις περί της τρομοκρατικής δράσης στην Ελλάδα, είπε ότι "πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται, εγώ δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο"...»

«...Την εκτίμηση ότι υπάρχουν στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης που γνωρίζουν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" εκφράζει ο πρώην αρχηγός της CIA Τζέιμς Γούλσεϊ, παράλληλα την κατηγορεί για ολιγωρία στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Ποντίκι.
Διπλωματικοί κύκλοι απέφυγαν να σχολιάσουν το περιεχόμενο της συνέντευξης και σε ερώτηση, εάν είναι σύμπτωση ο χρόνος δημοσίευσης της και η δολοφονική επίθεση κατά του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Στίβεν Σόντερς, απάντησαν ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα...»

Και τώρα μετά την ψήφιση του τρομονόμου έχουμε την φάση της εφαρμογής του. Έχουμε το επόμενο βήμα την επιβολή του νόμου αυτού στους πολίτες και στο λαό.
Χρειάζεται ένα πρόσχημα, ένας ορατός αλλά «αόρατος» εχθρός που να επιβάλει την χρήση του τρομονομου μαζικά και απόλυτα, σε κάθε φάση της ζωής που αμφισβητείται η κυριαρχία του συστήματος σαν απόλυτος μηχανισμός καταπίεσης.

Γιατί ο τρομονομος δεν είναι μόνο για τους «τρομοκράτες», είναι για οτιδήποτε έχει σαν σκοπό να μεταβάλει την οικονομική, κοινωνική ή πολιτική κατάσταση της χώρας.
Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι ο Παναγούλης δεν καταδικάστηκε σε θάνατο για την απόπειρα κατά του Παπαδόπουλου, γι΄ αυτήν καταδικάστηκε με 10 ή 15 χρονιά φυλάκισης. Για την απόπειρα ανατροπής του πολιτεύματος, με τον περίφημο νόμο 509, καταδικάστηκε δις εις θάνατο.

Δεμένοι χειροπόδαρα λοιπόν, και στα πλαίσια αυτά και η γνωστή μας ΕΥΠ επέκτεινε με το νομοσχέδιο του Παυλοπουλου τις αρμοδιότητες της και ασχολείται εκτός από τα «ενικά θέματα» και τους «εξωτερικούς εχθρούς», και με τον εσωτερικό εχθρό , έχει αναλάβει και τα οικονομικά εγκλήματα, και τη μετανάστευση, και τις απροσδιόριστες «ασύμμετρες απειλές», και το «οργανωμένο έγκλημα, όλα υπό την σκεπή της.

1 σχόλιο:

Antinemecis είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Όλα γίνονται βάσει μεθόδευσης που όταν κάποιος την προειπεί κατηγορείται ως φαντασιόπληκτος. Όταν εκ των υστέρων αποδειχθούν οι αρχικές υποψίες τότε κανείς δε φροντίζει να επαναφέρει την αρχική συζήτηση και να θυμίσει πώς μεθοδεύτηκε κάτι.Βλέπεις για να περάσουν τα περισσότερα στηρίζονται στην αμνησία του κοντόφθαλμου νεοέλληνα!(και όχι μόνο!)
Νόμοι σαν τον τρομονόμο είναι κομμάτια της παγκοσμιοποίησης που έχουν ακριβώς τον σκοπό που επισημαίνεις.Θα σου θυμίσω και δύο χαρακτηριστικές περίπτώσεις ενδεικτικά.
Το C4I που (υποτίθεται ότι) θα χρησιμοποιούνταν προσωρινά για την ολυμπιάδα που όμως,αν και δε λειτούργησε τότε, ήρθε για να μείνει (επιβεβαιώνοντας) αυτούς που το έλεγαν από την αρχή... και την μεθόδευση με τις κάμερες και την κυβέρνηση που όταν είδε ότι πολιτικά δεν την έπαιρνε χρησιμοποίησε τον "από μηχανής θεό" τον Σανιδά με μια εγκύκλιο, και πριν το καταλάβουμε η κυβέρνηση (για τη νομιμότητα βεβαίως βεβαίως) έσπευσε να ικανοποιήσει την "επιθυμία" του εισαγγελέα...!
Και πόσα άλλα...